Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, înţepături pentru USR-PLUS pe tema rectificării bugetare: "Niciun minister nu are execuţie 100%, dar Ministerul Transporturilor e sub medie dacă mă întrebaţi"

Liderii coaliţiei de guvernare s-au întâlnit pentru a discuta despre rectificarea bugetară, iar declaraţiile date până acum arată situaţia tensionată în care discuţiile vor avea loc.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.08.2021, 16:02

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, ţinta unui mesaj tăios din partea premierului Florin Cîţu
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, ţinta unui mesaj tăios din partea premierului Florin Cîţu - Colaj Hepta / Gov.ro

Înaintea discuţiei despre rectificarea bugetară, USR-PLUS a lăsat să se înţeleagă că îşi doreşte bani în plus, însă Partidul Naţional Liberal consideră că este o reacţie exagerată. Chiar înaintea intrării la discuţii, premierul Florin Cîţu a dat o replică tăioasă când a fost întrebat de ce minister nu este mulţumit.

Premierul Florin Cîţu a declarat că niciun minister nu a ajuns la o execuţie bugetară de 100%, însă a punctat că Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă de la USR-Plus, este sub medie. "Niciun minister nu are execuţie 100%. Media este 84%. Ministerul Transporturilor este sub medie dacă mă întrebaţi", a spus Florin Cîţu.

„Eu pot să vă spun doar că niciun minister nu are 100% execuţie bugetară. Sunt bani în această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al acestei coaliţii. Sunt bani în această rectificare pentru a ne asigura că investiţiile continuă, pentru a ne asigura că menţinem acest ritm de creştere economică şi de creştere a productivităţii", a mai explicat Florin Cîţu.

USR PLUS vrea bani în plus la rectificare bugetară, PNL consideră că exagerează

Pe acelaşi subiect

Dacian Cioloş a anunţat că USR PLUS va solicita o suplimentare a bugetului Ministerului Transporturilor şi cel al Sănătăţii, la discuţiile de marţi privind rectificarea bugetară. El a adăugat că e nevoie de sume suplimentare pentru subvenţiile transport călători şi CFR şi la Metrorex, pentru acoperirea gratuităţile pentru pensionari, chiar şi cu reducerea costurilor gratuităţilor pentru studenţi de la 100% la 50% şi pentru ca CNAIR să nu intre în incapacitate de plată sau să i se blocheze conturile, deoarece are nişte datorii de plătit. 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că, în opinia sa şi a premierului Florin Cîţu, solicitările Ministerului Transporturilor la rectificarea bugetară sunt exagerate şi nu sunt conforme cu necesităţile reale.

În ceea ce priveşte bugetul Ministerului Transporturilor, opinia, atât a premierului, cât şi opinia mea, este că solicitările sunt exagerate şi nu sunt conforme cu necesităţile reale, ci mai ales cu execuţia bugetară pe primele şapte luni ale anului. Sigur că va fi o creştere alocărilor bugetare, o creştere de peste 350 de milioane, din datele pe care le avem şi această creştere noi o considerăm o creştere suficientă ţinând cont de execuţia bugetară şi de stadiul diferitelor proiecte de investiţii”, a afirmat Orban, marţi, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, înţepături pentru USR-PLUS pe tema rectificării bugetare: "Niciun minister nu are execuţie 100%, dar Ministerul Transporturilor e sub medie dacă mă întrebaţi"