Antena Meniu Search
x

Presa locală din SUA, despre arestarea lui Florin Cîţu, după ce a condus băut în urmă cu 20 de ani

Presa locală din statul Iowa a relatat în urmă cu 20 de ani incidentul în care a fost prins băut la volan Florin Cîţu. Premierul locuia în acea vreme în Statele Unite ale Americii şi a fost condamnat la 2 zile de închisoare pentru conducere sub influenţa substanţelor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.08.2021, 13:48

Intersecţia în care a fost prins Florin Cîţu băut la volan, în timpul unui control de rutină
Intersecţia în care a fost prins Florin Cîţu băut la volan, în timpul unui control de rutină - Gov.ro / Google Maps

Presa din SUA a relatat despre arestarea premierului Florin Cîțu în 2001, conform publicaţiei locale ŞtiriSuceava.net, care a găsit știrea în ziarul The Ames Tribune din Ames, Iowa.

În anul 2000, Florin Vasile Cîțu locuia în orașul Ames din statul Iowa. Avea 28 de ani şi urma un program doctoral la Grinnell College din statul Iowa, unde şi-a finalizat atât studiile universitare, cât şi de master.

Peste 1300 de dolari amendă a plătit Florin Cîţu, însă teribilismul i-a adus şi două zile în spatele gratiilor. Premierul însă pare să ţină minte doar dificultăţile financiare. "A trebuit să-mi vând şi maşina atunci şi să merg un an pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani. Vă daţi seama că nu e un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost", a spus Florin Cîţu.

Ce scria presa locală despre incident

Pe acelaşi subiect

Ziarul local The Ames Tribune scria luni, 4 decembrie, că Florin Cîțu avea 28 de ani și locuia în clădirea situată pe strada Squaw Creek Drive, nr. 600. Intersecția în care a fost prins băut la volan se află la doi kilometri de locuința de atunci a lui Florin Cîțu, fiind situată la aproximativ jumătatea distanței dintre campusul universitar și locuință, arată sursa citată.

Duminică, 3 decembrie 2000, la ora 02:11, aflat la volanul unei mașini, Florin Cîțu a fost oprit în trafic la intersecția străzilor Elwood Drive (devenită între timp University Boulevrad) și Lincoln Way din orașul Ames. Florin Cîțu a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice. Florin Cîțu a fost arestat și pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Operating while intoxicated, Elwood Drive and Lincoln Way (reported at 2:11 a.m.). During a routine traffic stop, the driver was found to be under te influence of an alcoholic beverage. Arrested and charged with operating while intoxicated was Florin Vasile Cîțu, age 28, 600 Squaw Creek Drive.”, se arată în articolul publicat în ediția din 4 decembrie 2000 a ziarului local The Ames Tribune, după cum relatează ŞtiriSuceava.net.

Florin Cîţu, premierul României: Este vorba despre conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Presa locală din SUA, despre arestarea lui Florin Cîţu, după ce a condus băut în urmă cu 20 de ani