Meniu
Search
x

Klaus Iohannis l-a ales desemnat pe Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după consultările cu partidele politice, numele persoanei care va trebui să se ocupe de formarea unei majorități parlamentare pentru votul de învestitură. Astfel, Klaus Iohannis la numit pe Florin Cîţu, pentru funcţia de premier al României.

De Cristian Ionescu la 26.02.2020, 21:11

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după consultările cu partidele politice, numele persoanei care va trebui să se ocupe de formarea unei majorități parlamentare pentru votul de învestitură.

Astfel, Klaus Iohannis la numit pe Florin Cîţu, actualul ministru al Finanţelor, pentru funcţia de premier al României.

PMP l-a propus,la consultările de la Cotroceni, pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de prim-ministru, fiind considerat persoana potrivită pentru a strânge o majoritate în Parlament.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat după consultările de la Cotroceni, că cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, de coaliţie, cu o majoritate şi că UDMR discută intrarea la guvernare după ce află numele premierului şi programul.

Liderul USR Dan Barna a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că l-a propus pe Dacian Cioloş ca premier.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat după consultările cu preşedintele, că PSD şi-a exprimat disponibilitatea de a vota un guvern de specialişti în integralitatea sa sau un guvern de uniune naţională.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că delegaţia liberală i-a prezentat preşedintelui decizia Biroului Executiv şi aşteaptă decizia şefului statului, pe care PNL o va susţine. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis l-a ales desemnat pe Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman