Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: Vom deschide şi etapa a treia. România primeşte peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie

Premierul Florin Cîţu afirmă că peste 300 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 au fost deja administrate în peste 111 ţări, fiind, astfel, mai aproape de revenirea la normalitate.

de Redactia Observator

la 07.03.2021, 16:31

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Premierul anunţă că în curând se va deschide şi cea de-a treia etapă de vaccinare, scopul fiind atingerea imunităţii collective de 70%.

”Revenim la normalitate. Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 au fost deja administrate în peste 111 ţări. Toate vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană şi în România sunt sigure şi eficiente”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta anumţă că va fi deschisă şi cea de-a treia etapă de vaccinare.

”Vom deschide în curând şi etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine îşi doreşte să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare. România primeşte peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viaţa de dinainte de Covid-19”, a mai scris premierul.

Anterior, prmierul a anunţat că din 15 martie va începe a treia etapă de vaccinare.

Cum va funcționa lista de așteptare pentru etapa 3 a campaniei de vaccinare

Cei care fac parte din etapa a treia în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid-19 se vor putea înscrie de la jumătatea lunii martie. Mai exact, lista de așteptare în platforma de programări pentru vaccinarea anti-COVID va funcționa din 15 martie, iar programarea pentru administrarea serului se va face pe baza respectivei liste.

Declarația vine din partea coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Pentru persoanele din etapa 3 (populația generală), vaccinarea propriu-zisă va începe, cel mai probabil, în luna aprilie.

Pe lista de aşteptare care va fi disponibilă în platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID-19 se pot înscrie persoanele care doresc să se imunizeze, iar în momentul în care este eliberat un loc, persoana respectivă este anunţată şi are la dispoziţie 24 de ore să ocupe acea poziţie, dar poate şi refuza acest lucru. Dacă nu se ocupă toate locurile, ele vor putea fi vizualizate de către ceilalţi.

De asemenea, persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru centrul în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față sau în ziua respectivă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat la Digi 24, că operaționalizarea acestei liste de așteptare a fost amânată pentru a activa toate cele peste 750 de centre de vaccinare din țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: Vom deschide şi etapa a treia. România primeşte peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie