Antena Meniu Search
x

Gata cu risipa banului public! Ciolacu: Solicit o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii!

Coaliţia reduce cheltuielile publice. Marcel Ciolacu a declarat miercuri că "este profund inechitabil" ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare cheltuielile statului să se extindă fără măsură, context în care solicită "o curăţenie generală în cheltuielile publice".

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 15:13

Gata cu risipa banului public! Ciolacu: Solicit o curăţenie generală în cheltuielile publice; nu tăiem nimic de la investiţii!
Marcel Ciolacu - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Potrivit unor surse politice, coaliţia a decis marți reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 miliarde lei prin reducerea membrilor în consiliile de administrație (care era oricum un jalon în PNRR) și reducerea indemnizațiilor pentru cei care fac parte din consiliile de administrație. Propunerea a fost făcută de Marcel Ciolacu şi asumată de coaliție.

Preşedintele PSD a declarat miercuri că "este profund inechitabil" ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare cheltuielile statului să se extindă fără măsură, context în care solicită "o curăţenie generală în cheltuielile publice".

"Este profund inechitabil ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare cheltuielile statului să se extindă fără măsură. Un guvern, care este alături de cetăţeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituţiile publice. Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele bonusuri de lungă durată din sectorul bugetar. Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepţional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanţa în muncă", a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu: Este o sfidare să-i vedem pe acei tineri pensionari reangajați la stat

Pe acelaşi subiect

Ciolacu crede că ar trebui ca toate ministerele şi celelalte instituţii să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare. "Este o sfidare să îi vedem pe acei tineri pensionari reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie. Solicit deci o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii! Dar trebuie să reducem drastic risipa", a subliniat Marcel Ciolacu. 

Mesajul integral postat de Marcel Ciolacu pe Facebook

"Este profund inechitabil ca atunci când cetățenii se confruntă cu greutăți și cu scăderea puterii de cumpărare, cheltuielile statului să se extindă fără măsură. Un Guvern, care este alături de cetățeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituțiile publice. Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar. Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepțional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanța în muncă. De asemenea, ținând cont că s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele și celelalte instituții să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajați care, pe lângă salariu, primesc și pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare! Este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajați la stat, uneori pe aceeași funcție, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetățenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viață pentru a-și câștiga cuvenita pensie. Solicit deci o curățenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiții! Dar trebuie să reducem drastic risipa!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Gata cu risipa banului public! Ciolacu: Solicit o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii!