Antena Meniu Search
x

Guvernul dă asigurări că nu vor fi probleme cu furnizarea de gaze și electricitate în România

Furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatori şi există cantităţile necesare de gaz pentru aprovizionarea în condiţii de normalitate, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 16:27

Guvernul dă asigurări că nu vor fi probleme cu furnizarea de gaze și electricitate în România
Nicolae Ciucă - Inquam Photos / George Călin

Furnizarea energiei electrice este asigurată în sezonul de iarnă atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori, iar în privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate, anunţă Guvernul. Marți prețul gazelor naturale a explodat din nou în Europa după o perioadă de scădere timp de mai multe zile la rând pe fondul vremei calde și livrărilor de gaz natural lichefiat. 

Precizările sunt făcute după ce, marţi dimineaţă, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi ai Ministerului Mediului. Discuţiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluţiilor sectorului energetic în România.

"Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori. În privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate", se menţionează în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Guvernul dă asigurări că nu vor fi probleme cu furnizarea de gaze și electricitate în România