Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Guvernul României, poziţie oficială cu privire la majorarea pragului de pensionare la 70 de ani

Guvernul României şi-a prezentat poziţia oficială cu privire la prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani. Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi, au explicat că Guvernul nu îşi poate asuma răspunderea pe un astfel de demers.

de Redactia Observator

la 02.02.2022 , 14:48

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat în ce condiţii poate creşte vârsta de pensionare Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat în ce condiţii poate creşte vârsta de pensionare - Observator

Conform informaţiilor Observator, liderii PNL au discutat marţi despre proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, dar şi despre posibilitatea de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani.

Nicolae Ciucă spune însă că aceste discuţii nu au ajuns în Guvern şi că Executivul nu poate să-şi asume răspunderea vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani.

"Pentru că am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani, aş vrea să anunţ că nu este deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuţie la nivelul acesta şi, din tot ceea ce ştim până-n acest moment, este vorba despre o posibilitate ca, benevol, dacă cineva doreşte, să rămână în activitate până la 70 de ani. Guvernul nu a discutat şi nu poate să-şi asume răspunderea pe un astfel de demers", a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Articolul continuă după reclamă

Ce spune ministrul Muncii despre vârsta de pensionare

Pe acelaşi subiect

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut, la cererea premierului, precizări pe acest subiect.

"Nici în coaliţie, nici în guvern nu am avut această discuţie. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există şi acum în lege, poate opta, bineînţeles, există şi o bonificaţie dacă rămâne doar în serviciu şi nu încasează pensia. Putem discuta dacă mărim sau nu acea bonificaţie, să vedem în această reformă a pensiilor (...) la care trebuie să lucrăm, alte prevederi, dar în acest moment şi din cauza faptului că speranţa de viaţă în România este scăzută, mult sub media Uniunii Europene, nu susţinem acest proiect ", a spus Budăi.

În luna noiembrie, Marius Budăi declara că atât timp cât el va fi în funcţie, vârsta de pensionare nu va creşte, precizând că înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România.

Şeful Executivului a subliniat că a adus în discuţie neasumarea guvernamentală a unui astfel de proiect.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Guvernul României, poziţie oficială cu privire la majorarea pragului de pensionare la 70 de ani