Antena Meniu Search
x

Noul ministru al Muncii a anunţat în ce condiţii ar putea să crească vârsta de pensionare în România

Marius Budăi, noul ministru al Muncii, a precizat că atât timp cât el va fi în funcţie, vârsta de pensionare nu va creşte. Acesta a anunţat şi care este condiţia necesară ca vârsta de pensionare să poată fi crescută.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 16:32

Marius Budăi a depus jurământul pentru funcţia de ministrul al Muncii
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat în ce condiţii poate creşte vârsta de pensionare

Marius Budăi a precizat că nu va creşte vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcţie, precizând că înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România.

Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat Marius Budăi.

El a menţionat că speranţa de viaţă pentru bărbaţi în România este de 70 de ani şi şase luni. “Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51-60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a explicat ministrul Muncii.

Rectificarea bugetară a fost adoptată

Pe acelaşi subiect

Guvernul a adoptat vineri a doua rectificarea bugetară din acest an, menţinându-se ţinta de deficit de 7,13% din PIB, a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

El a precizat că au fost alocaţi bani şi Ministerului Sănătăţii „pentru salarii restante, dar mai ales pentru plata cheltuielilor sanitare, pentru deconturile întârziate, pentru tot ce înseamnă programe de sănătate, până la final de an sunt asiguraţi”.

Gabriela Firea, ministrul Familiei din Cabinetul Ciucă, a anunţat printr-o postare ce bani au fost alocaţi la rectificarea bugetară pentru Ministerul Muncii. Firea spune că au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru asigurarea plăţii salariilor si alocaţiilor De asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie şi gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plăţile pentru consumatorii vulnerabili.

Ne îndeplinim promisiunile făcute! Pensiile, salariile şi alocatiile de stat pentru copii vor fi plătite integral şi la timp. Se apropie Sărbătorile de iarnă şi orice familie are nevoie de bani pentru pregătiri”, a scris Firea pe Facebook.

Ministrul Familiei anunţă că au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru asigurarea acestor plati, prin rectificarea bugetara aprobata azi de guvern.

De asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie şi gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plăţile pentru consumatorii vulnerabili.

Guvernul a aprobat si majorarea cu peste 1,5 miliarde lei a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru capitolul asistenta socială. Sunt asigurate astfel sumele necesare pentru plata alocatiilor de stat - peste 572 milioane lei, a indemnizatiilor pentru creşterea copilului - peste 86 milioane lei, a sumelor pentru persoanele cu dizabilitati - peste 314 milioane lei”, spune Firea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Noul ministru al Muncii a anunţat în ce condiţii ar putea să crească vârsta de pensionare în România