Antena Meniu Search
x

Video În timp ce Klaus Iohannis s-a dus în Dubai, Marcel Ciolacu a plecat la Washington. Ce obiective are România

Nici nu s-a întors bine de pe pământ african, că a plecat din nou. Preşedintele Klaus Iohannis se află pentru patru zile în Dubai, la Conferinţa organizată de Naţiunile Unite pe tema schimbărilor climatice. Şi premierul Marcel Ciolacu lipseşte zilele acestea. A plecat tocmai în America, unde se va întâlni cu oficiali de rang înalt. A luat cu el patru miniştri, printre care pe cel al Apărării şi pe cel al Educaţiei. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 02.12.2023, 20:15

Vezi și

Programul de 1 Decembrie de la Bucureşti a suferit modificări, astfel încât şeful statului să poată decola în timp util spre Emiratele Arabe Unite. Recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni a fost mutată la ora 14.00, deşi în mod normal era seara.  

În discursul pe care l-a ţinut în Dubai, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România se bazează pe energia nucleară pentru reducerea emisiilor şi chiar vrea să devină lider regional în acest domeniu. 

  • Klaus Iohannis, președintele României: Excelenţe, acţiunea pentru climă este un important pilon al angajamentului nostru diplomatic cu partenerii regionali şi globali. Educaţia pentru climă, protecţia biodiversităţii, producţia de alimente rezistente la climă şi generarea de energie cu emisii scăzute de carbon sunt în centrul diplomaţiei româneşti.

România are unele dintre cele mai scăzute emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană și se fac eforturi pentru reducerea amprentei de carbon, a mai spus preşedintele. 

Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis, președintele României: Ne propunem să ne reducem, până în 2030, emisiile cu aproximativ 80% față de nivelul din 1990 și să ne îndreptăm apoi într-un ritm rapid către neutralitatea climatică.

În timp ce Iohannis se află în Dubai, premierul Marcel Ciolacu a plecat astăzi în Statele Unite

Cu o mică întârziere, pentru că din cauza vremii escala programată pe Aeroportul din Munchen a fost mutată pe un alt aeroport. 

  • Florentina Lazăre, reporter Observator: Premierul a ales sa meargă în Statele Unite cu un avion de linie. Marcel Ciolacu va sta 3 zile la Washington, unde se va avea întâlniri cu secretarul de Stat Antony Blinken și cu secretarul Apărării Lloyd Austin. Mai apoi, va merge la New York pentru discuții cu secretarul general al Națiunilor Unite, dar și cu președintele Consiliului Evreiesc Mondial.

Din delegaţia oficială a premierului fac parte Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul de Externe, Luminița Odobescu, cel al Economiei, Radu Oprea şi ministrul Educației, Ligia Deca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » În timp ce Klaus Iohannis s-a dus în Dubai, Marcel Ciolacu a plecat la Washington. Ce obiective are România