Antena Meniu Search
x

Încă o REŢINERE în dosarul lui Bica. Oana Vasilescu (ANRP), acuzată de abuz în serviciu

Oana Vasilescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, a fost reţinută în dosarul Alinei Bica, privind despăgubirea acordată de această comisie pentru un teren supraevaluat din Capitală

Vezi și

Oana Vasilescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, a fost reţinută în dosarul Alinei Bica, privind despăgubirea acordată de această comisie pentru un teren supraevaluat din Capitală

In acest caz, Oana Vasilescu este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, la fel ca şi celelalte persoane care au făcut parte din comisie, printre care fosta şefă DIICOT Alina Bica, arestată în acest dosar.

Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Oana Vasilescu pe 20 noiembrie, dar nu i-au putut aduce la cunoştinţă învinuirile, întrucât era plecată din ţară.

Procurorii DNA continuă audierile în dosarul de corupţie al fostului şef al DIICOT Alina Bica, ei mai luând luni declaraţii de la deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu şi de la fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, ambii foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, conform Antena3.

În acest dosar, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţă, printr-o decizie luată de instanţa supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Şefa DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.

Aceeaşi măsură preventivă a fost luată pentru Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, care au făcut parte, şi ei, din comisia care a acordat despăgubirile, şi cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nuţiu. Cei trei sunt acuzaţi tot de abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Încă o REŢINERE în dosarul lui Bica. Oana Vasilescu (ANRP), acuzată de abuz în serviciu