Antena Meniu Search
x

Video Irina Tănase, după ce a aflat decizia de eliberare a lui Dragnea: "Am plâns. Doi ani nu am ştiut dacă mai iese în viaţă de acolo"

Liviu Dragnea va fi eliberat condiţionat după doi ani şi două luni. Magistraţii Tribunalului Giurgiu au luat decizia ca fostul lider al PSD să fie pus în libertate.

de Redactia Observator

la 15.07.2021, 16:03

Vezi și

Irina Tănase a venit în faţa închisorii Rahova pentru a-l aşteapta pe Dragea. Tănase a declarat presei că nici ea și nici Liviu Dragnea nu se așteptau la o decizie favorabilă astăzi și că a plâns când a primit vestea. Iubita fostului lider al PSD a mai precizat şi că s-a temut că Liviu Dragnea s-ar putea să nu mai iasă viu din puşcărie. Nu pentru că cineva i-ar fi pus viaţa în pericol, ci din pricina stării de sănătate a lui Dragnea şi a condiţiilor de detenţie.

”Eu am plâns când am aflat decizia instanţei. A fost greu pentru că eu am stat doi ani singură, fără să ştiu dacă el o să mai iasă în viaţă de acolo. Nu am putut să ne facem planuri pentru că noi nu ne aşteptam ca acestă decizie să fie favorabilă. Pe de altă parte, daă decizia era nefavorabilă, toate planurile şi tristeţea ar fi fost mut mai mare.  El trebuia să intre în comisia de eliberare pe 21 Februarie şi a intrat cu două luni şi jumătate mai târziu. Suntem în iulie. Starea de sănătate nu este bună. Va trebui să facă nişte controale să vedem exact care e starea. Şi ce se poate face ca să îşi revină. Dar psihic era bine, era fericit, orice o în situaţia asta, cum ar fi putut să fie?!  Mergem acasă, ne întâlnim cu copii lui, cu prietenii apropiaţi, care au rămas lângă noi în toată perioada asta şi mai departe nu ştiu.

Am vorbim cu el la 20 de minute după ce s-a dat pronunţarea. S-a bucurat foarte tare. I-am zis că vin să îl aştept şi a zis să nu vin că nu ştie cât vor dura procedurile birocratice aici, dar i-am spus că vin, indiferent. Din punctul meu de vedere, sunt nişte judecători curajoşi, dacă au avut curaj să dea acestă decizie la care nu se aştepta nimeni. Sperăm ca asta să fie un semn bun şi că în sfârşit justiţia stă să vadă pe lege şi să ne ia şi pe noi în serios când spunem că nu toate lucrurile sunt aşa cum. Nu a avut probleme cu niciun deţinut în penitenciar. Toţi l-au tratat cu respect. Eram cu prietenii apropiaţi în curte şi ne-am bucurat. Am început să plâng.” a declarat Irina Tănase.

Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată. Tribunalulul Bucureşti a respins pe data de 27 mai, contestaţia lui Liviu Dragnea privind liberarea condiţionată, decizia fiind definitivă, stabilind că va putea depune o nouă cerere pe data de 27 august. În 14 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de strămutare a procesului prin care Liviu Dragnea cere eliberarea condiţionată şi a stablit că instanţa care va judeca este Tribunalul Giurgiu.  Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Irina Tănase, după ce a aflat decizia de eliberare a lui Dragnea: "Am plâns. Doi ani nu am ştiut dacă mai iese în viaţă de acolo"