Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, mesaj de la summit-ul NATO privind securitatea României: "Am trecut la 2,5% din PIB pentru Apărare şi aşa vom rămâne. E posibil să creştem"

România are o dotare mult superioară în domeniul Apărării, cadrele sunt tot mai bine pregătite şi se lucrează la infrastructură în bazele cu relevanţă pentru NATO, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 14:56

Klaus Iohannis, mesaj de la summit-ul NATO privind securitatea României: "Am trecut la 2,5% din PIB pentru Apărare şi aşa vom rămâne. E posibil să creştem"

El a afirmat, la Vilnius, unde participă marţi miercuri la Summitul NATO, că este posibil ca, în următorii ani, alocarea pentru Apărare să crească.

"Avem o dotare mult superioară, avem cadre militare tot mai bine pregătite, iar la infrastructură se lucrează peste tot în toate bazele noastre, vorbesc în toate bazele mari care au şi relevanţă pentru NATO. Se lucrează, se extind, se modernizează se îmbunătăţeşte dotarea. Toate aceste lucruri sunt posibile fiindcă am alocat încă din 2016, decizia fiind din 2015, 2% din PIB pentru Apărare, iar începând din acest an am trecut la 2,5% din PIB şi aşa vom rămâne. Ba, chiar este posibil să creştem în următorii ani", a spus Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, 2% din PIB pentru Apărare nu trebuie să fie plafonul, ci trebuie să fie baza de la care se porneşte când se vorbeşte despre alocarea de resurse bugetare pentru acest domeniu. "Această chestiune va mai rămâne în discuţie, dar noi am luat rolul nostru foarte în serios", a transmis preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, mesaj de la summit-ul NATO privind securitatea României: "Am trecut la 2,5% din PIB pentru Apărare şi aşa vom rămâne. E posibil să creştem"