Antena Meniu Search
x

Iohannis atacă PSD pe tema moțiunii de cenzură: "Sunt ahtiați după putere, suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare"

Klaus Iohannis a atacat dur Partidul Social Democrat, în conferința de presă de miercuri seara, după ce a fost întrebat dacă dacă moțiunea de cenzură anunțată de social-democrați va trece. "E o măsură populistă, electoralistă, fără rost", a fost de părere președintele.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.08.2020, 18:41

Președintele Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, 12 august 2020 - Administrația Prezidențială
  • Moțiunea de cenzură, "neavenită politic", consideră Iohannis
  • Președintele acuză un "joc populist ordinar făcut de PSD"

"Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar cate trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea. să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? PSD vrea să arate că se opune unui Guvern care gestionează criza, pregăteşte alegerile. [...] Asta vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat ce scenarii alternative are și cât de mare este posibilitatea unui guvern interimar, cu puteri limitate, după moțiunea de cenzură, președintele a atacat din nou Partidul Social Democrat.

"Să vedem mai întâi moțiunea. Părerea mea este că această moțiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu vom ști atunci. Eu nu sunt dispus să întru într-un joc populist ordinar făcut de PSD, doar că să arate că are mulți parlamentari, asta știm și noi că, din păcate, PSD încă are foarte mulți parlamentari. PSD nu a venit cu niciun fel de soluții. PSD vine cu texte populiste, încearcă să dărâme Guvernul și să prindă câteva voturi, probabil pentru alegeri. Nu au nicio soluție și nu au nicio abordare serioasă. Sunt ahtiați după putere și știm că ei suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Da, asta știm", a declarat președintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Iohannis atacă PSD pe tema moțiunii de cenzură: "Sunt ahtiați după putere, suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare"