Antena Meniu Search
x

Kovesi, pentru New York Times: ” Schimbarea mentalităţilor e dificilă”

Laura Codruţa Kovesi e protagonista unui articol în New York Times. Șefa DNA a vorbit despre situaţia politică de la Bucureşti, că schimbarea mentalităţilor este dificilă şi că ultimii cinci ani au însemnat foarte mult pentru România din perspectiva luptei anticorupţie.

Laura Codruța Kovesi la o dezbatere
Laura Codruța Kovesi la o dezbatere a Centrului de Investigații Media, în 6 martie 2018 - Hepta

Laura Codruţa Kovesi e protagonista unui articol în New York Times. Șefa DNA a vorbit despre situaţia politică de la Bucureşti, că schimbarea mentalităţilor este dificilă şi că ultimii cinci ani au însemnat foarte mult pentru România din perspectiva luptei anticorupţie, evitând orice comentariu pe tema deciziei CCR cu privire la revocarea sa.

Declaraţia lui apare într-un articol care are ca temă eforturile liderilor din românia de a o îndepărta pe şefa procurorilor anticorupţie invocând conspiraţiile "statului paralel"şi în care sunt analizate mitingul PSD, discursurile liderilor şi demersurile în vederea îndepărtării lui Kovesi..

În fiecare an de când Kovesi a deveit procuror - şef al DNA aproape 1200 de persoane au fost puse sub acuzare pentru corupţie şi 1.000 au fost condamnate, printreaceştia 14 miniştri, 39 de miniştri adjuncţi, 14 senatori şi un mebru al Parlamentului european, scriu jurnaliştii.

"Doamna Kovesi, care rămâne în funcţie în timp ce preşedintele deliberează cu privire la viitorul ei, nu a comentat în mod direct decizia Curţii Constituţionale. Dar într-un interviu acordat la sediul Direcţiei, în aceeaşi clădire care a servit drept cartier general al Armatei Române în timpul celui de-al doilea război mondial, ea şi-a apărat instituţia", scriu jurnaliştii de la The New York Times.

“Schimbarea mentalităţilor este dificilă", a declarat ea, adăugând: "Ultimii ciinci ani au însemnat foarte mult pentru România".

Ziariştii de la The New York Times mai afirmă că stilul ambiţios şi ferm al şefei DNA i-a adus mulţi duşmani din spectrul politic. Cu cât presiunea din partea lui Liviu Dragnea a crescut, ea a reacţionat şi mai agresiv, notează jurnaliştii.

"Din cauza investigaţiilor noastre, din cauza condamnnărilor, în ultimul an şi jumătate, presiunea asupra instituţiei noastre  cu siguranţă a crescut", a mai declarat Kovesi, adăugând: "Dacă independenţa procurorilor dispare - aşa cum arată lucrurile acum - munca nu devine mai dificilă. Devine imposibilă".

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Kovesi, pentru New York Times: ” Schimbarea mentalităţilor e dificilă”