Antena Meniu Search
x

Laura Georgescu, trimisă în judecată alături de Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a șefei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și a Narcisei Iorga, membru CNA, pentru fapte de corupție

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a șefei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, a fostului primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și a Narcisei Iorga, membru CNA, pentru fapte de corupție. 

Laura Geogescu este acuzată de abuz în serviciu, (2 infracțiuni, din care una în formă continuată — 25 acte materiale) și instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale), iar Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat și membru în Comitetul Executiv Național al unui partid, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Gheorghe Ștefan, care controlează postul de televiziune Giga TV, și Nargisa Iorga, membru CNA la data faptei, au fost deferiți justiției pentru instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, în 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, autoritatea națională în domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenți), retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de Ștefan.

În consecință, a fost emisă decizia 483/ 2013, în care, după o elaborată expunere de motive și considerații de natură tehnică, s-a hotărât că respectivul post TV a încălcat dispozițiile art.57 alin.1 lit. b teza 2 din Legea nr.504/ 2002 a audiovizualului, în sensul că a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului, singura sancțiune prevăzută de lege într-o asemenea situație fiind retragerea licenței.

"Ulterior, Narcisa Iorga l-a îndrumat pe Gheorghe Ștefan să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care postul TV respectiv intenționa să o formuleze. În acest context, Narcisa Iorga a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze și capaciteze, pentru ca aceștia, la rândul lor, să îi influențeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să își exercite influența și autoritatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Laura Georgescu, trimisă în judecată alături de Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga