Antena Meniu Search
x
LIVE

Lazăr Neacşu, demisie din PSD şi din funcţia de consilier general, după ancheta Recorder privind banii publici alocaţi BOR

PSD Bucureşti a anunţat că Lazăr Neacşu, politicianul care apare în ancheta Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor, şi-a dat demisia din partid şi din calitatea de consilier general al Municipiului Bucureşti.

De Cornel Preda la 13.10.2021, 12:31
Lazăr Neacşu şi-a dat demisia după ancheta Recorder
Lazăr Neacşu şi-a dat demisia după ancheta Recorder - Youtube Recorder

Consilierul general Lazăr Neacşu, care se autodescrie într-un reportaj Recorder ca un reprezentat al Bisericii în politică, şi-a dat demisia din partid şi din Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urma dezvăluirilor din ancheta jurnalistică privind fondurile publice alocate bisericilor.

"Organizaţia PSD Bucureşti şi Organizaţia PSD Sector 4 anunţă că Neacşu Lazăr şi-a prezentat în această dimineaţă demisia din Partidul Social Democrat şi din calitatea de consilier general PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a transmis Biroul de presă PSD.

Jurnalistul Victor Ilie de la Recorder a realizat o investigaţie sub acoperire despre modul în care oameni de afaceri, politicieni şi preoţi acționează "mână în mână" pentru construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Pentru a devoala aceste mecanisme, jurnalistul Victor Ilie și-a creat o identitate falsă şi s-a infiltrat în sistem pozând într-un om de afaceri cu conexiuni politice care poate face rost de bani europeni pentru reabilitarea unor biserici. A reuşit astfel să ajungă la episcopul vicar Aurel Mihai, consilierul general Lazăr Neacșu, care se autodescrie ca un reprezentat al Bisericii în politică, și la un om de afaceri care lucrează cu Biserica.

Cine este Lazăr Neacşu

Pe acelaşi subiect

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, Lazăr Neacşu este la al doilea mandat de membru în CGMB, din partea PSD şi, înainte de politică, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor ca un ”agent de influenţă a Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale"

Acesta le spune celor de la Recorder cum a intrat în politică.

”În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: «Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consliier general, la ce partid sa ma duc?. ‘Du-te la PSD că va câştiga toată ţara­». El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, spune Neacşu în înregistrarea Recorder.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Lazăr Neacşu, demisie din PSD şi din funcţia de consilier general, după ancheta Recorder privind banii publici alocaţi BOR