Antena Meniu Search
x

Video Lege "anti-Şoşoacă" votată în Parlament. Aleşii scandalagii vor avea salariul tăiat cu 50% şi rămân fără maşina de serviciu

Parlamentarii schimbă regulamentul după desele scandaluri provocate de senatoarea Diana Şoşoacă. Aleşii cu atitudini agresive sau un limbaj nepotrivit în plen pot rămâne fără jumătate din indemnizaţie pe 6 luni dar şi fără maşina de serviciu. Dezbaterea a provocat un nou val de atacuri. 

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 20:32

Vezi și

Diana Şoşoacă, senatoare neafiliată: Pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu! 

Votul pentru sancţionarea circului din Parlamentul României s-a lăsat cu un nou scandal în plenul reunit. 

Alfred Simonis, deputat PSD: Nu e nicio satisfacţie, nu e nicio plăcere atunci când trebuie să sancţionăm colegi parlamentari.

Diana Şoşoacă, senatoare neafiliată: Eşti nesatisfacut! Eşti abuzat rău de tot!

Pe acelaşi subiect

Alfred Simonis, deputat PSD: Este împotriva huliganismului, a mahalagismului, huliganismului și a atitudinilor agresive şi extremiste.

Diana Şoşoacă, senatoare neafiliată: Este o lege antişoşoacă. 

Senatoarea a găsit sprijin printre parlamentarii AUR şi ceilalţi neafiliaţi.

George Simion, lider AUR: Dacă dumneavoastră considerați că o să ne opriți, vă înșelați. 

Modificările regulamentului au fost atacate şi de USR

Cristina Prună, parlamentar USR: Aveţi şi dumneavoastră comportamente de tip şoşoacă în grupul dumneavoastră PSD şi nu luaţi măsuri. 

Gabriel Andronache, parlamentar PNL: Nu interzicem live-urile, doar trebuie să respectaţi nişte reguli de bun simţ şi să stați acolo, unde sunteţi repartizaţi, nu să veniţi să băgaţi telefonul în ochii colegilor.

După dezbaterile aprinse, regulamentul a fost adoptat cu 264 de voturi "pentru", 36 "împotrivă" și 61 de abțineri.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Noul regulament prevede diminuarea indemnizatiei cu pana la 50% pentru o perioada de cel mult 6 luni pentru parlamentarii care au un comportament neadecvat in plen. Aceeasi sanctiune se aplica si pentru alesii care aduc  bannere in sala de plen sau folosesc cardul de vot electronic al altui parlamentar. Mai mult, parlamentarii vizati vor putea lua cuvantul pentru doar 10 secunde timp de 3 luni si li se va retrage masina de serviciu.

Până acum, doar în Camera Deputaţilor erau sancţiuni pentru comportant neadecvat. 

Sancţiunile aplicate: indemnizaţia redusă la jumătate, reducerea timpului de vorbit la 10 secunde şi retragerea autoturismului pentru şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Lege "anti-Şoşoacă" votată în Parlament. Aleşii scandalagii vor avea salariul tăiat cu 50% şi rămân fără maşina de serviciu