Antena Meniu Search
x

Legile Justiţiei: Ultimele două legi intră la vot final în Senat

Ultimele două legi ale justiţiei - Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind funcţionarea CSM - intră miercuri la vot final în Senat, după ce au primit raport de admitere în Comisia specială condusă de Florin Iordache. Cu o zi în urmă, a fost adoptată de Senat Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a adoptat marţi seară cu 12 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă” un raport de admitere legii 304/2004 privind organizarea judiciară. De asemenea, Comisia a adoptat cu 12 voturi ”pentru” şi 2 voturi ”împotrivă” raport de admitere la legea 317/2004 privind funcţionarea CSM.

Ambele acte normative - adoptate deja de Camera Deputaţilor - intră miercuri la vot în plenul Senatului, care este for decizional în acest caz. 

Singurele modificări semnificative aduse legii privind organizarea judiciară faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor au fost în ceea ce priveşte secţia specială pentru investigarea magistraţilor. Astfel, comisia specială condusă de Florin Iordache a decis ca secţia specială să fie condusă de un procuror-şef numit de preşedintele României, la fel ca DNA sau DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri politice » Legile Justiţiei: Ultimele două legi intră la vot final în Senat