Antena Meniu Search
x

Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, condusă de Dan Motreanu. Şedinţe în paralel la PNL şi PSD

Luni, liberalii s-au reunit în prima ședință a Biroului Național din acest an, să discute despre strategia pentru următoarele luni. Peneliştii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa guvernamentală, astfel încât schimbările politice să nu afecteze stabilitatea țării, economia sau cetățenii, potrivit unor surse politice pentru Observator. Rotativa PNL - PSD ar urma să aibă loc în luna mai.  În paralel, şi cei din PSD sunt reuniţi la Sinaia.

de Larisa Bernaschi

la 30.01.2023, 15:04

Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai
Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu - Hepta

Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, susţin surse politice pentru Observator. În cadrul sedinţei BPN, premierul Nicolae Ciucă a spus că "liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, astfel încât schimbările politice să nu afecteze stabilitatea țării, economia sau cetățenii".

"Avem nevoie de o organizare mai bună în an preelectoral. Să facem campanii de informare despre ceea ce liberalii au făcut și fac pentru cetățeni. Românii trebuie să știe despre toate măsurile de care pot beneficia într-o perioadă dificilă" a mai spus Ciucă. Totodată, Dan Motreanu le-ar fi zis liberalilor să nu aibă încredere în Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă anunţă că Dan Motreanu va conduce echipa PNL de tranziţie pentru rotaţia premierilor din luna mai

Liderul PNL a anunţat că a decia ca prim-vicepreşedintele formaţiunii Dan Motreanu să coordoneze şi să conducă echipa PNL de tranziţie pentru rotaţia premierilor din luna mai.

Pe acelaşi subiect

"Primul subiect a fost cel legat de analiza la un an şi două luni de guvernare, analiza activităţii guvernamentale şi politice şi elementele pentru ceea ce urmează să se deruleze la nivelul partidului astfel încât să putem să avem un obiectiv până la rocada guvernamentală din luna mai şi un alt slot de timp, cel referitor la anul preelectoral şi pregătirea pentru anul electoral 2024. Am scos în evidenţă elementele care au generat stabilitate la nivelul României, stabilitate atât în ceea ce priveşte activitatea în coaliţie, cât şi stabilitate la nivelul activităţii guvernamentale.

O coaliţie care a asigurat toate condiţiile necesare pentru a implementa prevederile din programul de guvernare. PNL va continua pe aceeaşi linie de asumare a tuturor responsabilităţilor legatw de actul de guvernare. Vom continua să acordăm atenţie pentru tot ceea ce reprezintă perspctiva economică şi sprijinirea şi încurajarea mediului de afaceri, antreprenoriatului şi investiţiile din România. Putem spune, după două luni, că această creştere economică şi creşterea PIB în valoare nominală a fost generată de măsurile care au stimulat mediului de afaceri", a afirmat Nicolae Ciucă, luni, la finalul BPN al PNL. 

El a adăugat că echipa PNL condusă de Motreanu va elabora strategia pentru rotaţia prim-miniştrilor din luna mai.

"Am ţinut cont de măsurile pe care le-am luat pentru sprijinirea populaţiei vulnerabile. Am discutat orientările legate de abordarea politică. Am luat decizia ca până la finalul lunii februarie, când vom avea următorul BPN, sub autoritatea prim-vicepreşedintelui Dan Motreanu să se constituie un grup la nivelul PNL care să elaboreze o strategie şi plan de implementare a strategiei, plan care va fi dezbătut şi aprobat în viitorul BPN. Sunt de menţionat aspectele legate de grija pe care trebuie să o avem în continuare pentru a putea asigura o cuprindere a tuturor necesităţilor, fie că vorbim de educaţie, siguranţă şi toată această strategie va veni cu posibile adaptări doctrinare şi ideologic", a completat Ciucă.

Şedinţă şi la social-democraţi

Şi social-democraţii s-au reunit în şedinţă pentru a discuta priorităţile legislative, pregătirile pentru programul de guvernare şi relaţia din coaliţie. Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit luni la Sinaia pentru a discuta despre priorităţile legislative, pregătirile pentru programul de guvernare cu care PSD va veni la rotativa premierilor precum şi relaţia din coaliţie cu partenerii de la PNL, după declaraţiile din ultima perioadă ale unor membri ale celor două partide. 

Potrivit surselor politice citate, social-democraţii au discutat în şedinţă despre legile educaţiei. Aici PSD are mai multe propuneri, dar nu are cum să respecte calendarul cu legi adoptate până în 15 martie. Pesediştii au analizat şi situaţia legii pensiilor speciale, unde sunt probleme de neconstituţionalitate şi trebuie găsite soluţii. Conform suselor citate, Toni Greblă ar fi în cărţi să preia şefia de la Autoritatea Electorală Permanentă iar Valeriu Zgonea ar putea ajunge la Consiliul Concurenţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, condusă de Dan Motreanu. Şedinţe în paralel la PNL şi PSD