Antena Meniu Search
x

Liderul deputaților USR-PLUS: Partidul ar putea renunța în anumite condiții la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier

USR PLUS ar putea renunța în anumite condiții la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier. „Există această posibilitate, dacă reușim să așezăm coaliția pe noi baze", declară liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 11:51

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ionuț Moșteanu spune, într-un interviu la RFI, că s-ar impune „niște acte adiționale" la protocolul de funcționare a coaliției, legate în special de modul de demitere a unui ministru.

"În niște condiții clare, care vor fi enunțate astăzi în ședința de la ora 16. A fost ieri o discuție lungă, până după miezul nopții, cu colegii din Biroul Național, s-au explorat mai multe variante. Vom lucra la o propunere și vom merge cu ea către partenerii de coaliție în ședința de la ora 16 astăzi. Niște condiții care să așeze colaborarea în coaliție pe niște baze de colegialitate.

Aducerea atributului constituțional în discuție între niște parteneri nu va face decât să fragilizeze coaliția, pentru că da, poate să demită, constituțional, pe cine vrea, când vrea, din Guvern, însă la fel și noi, USR PLUS susține cu 33% din voturi această coaliție în Parlament, avem atributul constituțional să votăm ce vrem în comisii sau în plen, să respingem de exemplu un proiect al Guvernului sau să votăm o moțiune de cenzură.

Ei bine și unde ajungem cu asta? Nu ajungem nicăieri, nu. Trebuie să ne așezăm la masă, avem experiență, am lucrat ani de zile cu parteneri în privat și în politic, știm să conducem echipe, vrem să vedem acest lucru și de la domnul Cîțu că devine un partener al echipei dânsului, al echipei ministeriale, un partener pentru reforma la care ne-am angajat cu toții".

Pe acelaşi subiect

Întrebat dacă există posibilitatea de a rămâne în coaliție, cu Florin Cîțu premier, dar în alte condiții, Ionuț Moșteanu a declarat că "există această posibilitate, da, dacă reușim să așezăm coaliția pe noi baze".

Liderii coaliției se întâlnesc, marți, pentru noi discuții

Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc din nou marţi, de la ora 16:00, în încercarea de a soluţiona blocajul apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Liderul USR Dan Barna a declarat luni seară, după 4 ore de discuţii în coaliția partidelor aflate la guvernare, că s-au prezentat argumente, au fost analizate ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora se va putea ajunge la o decizie.

Cele patru ore de discuţii desfăşurate luni s-au încheiat fără niciun rezultat, iar un termen pentru a se ajunge la o decizie este greu de prevăzut, în condiţiile în care USR PLUS insistă asupra faptului că nu îi mai acordă susţinerea premierului Cîţu şi refuză să numească un titular la Sănătate în actualele condiţii, iar premierul Cîţu şi UDMR afirmă că actuala coaliţie este cea mai bună soluţie pentru România şi că nu există alternativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Liderul deputaților USR-PLUS: Partidul ar putea renunța în anumite condiții la solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier