Antena Meniu Search
x

Lista miniştrilor propuşi de PNL

Liberalii îl vor din nou pe Klaus Iohannis în Guvern. Şi l-au propus pe primarul celui mai mediatizat şi vizitat oraş din România la funcţia de vicepremier şi la şefia Internelor.

Vezi și

 Iureşul remanierii miniştrilor din PNL s-a terminat după ore de haos şi incertitudini în sânul partidului. Lista tuturor propunerilor e gata - mai sunt pe ea Nicolăescu, la Finanţe, Atanasiu, la Economie şi Buşoi, la Sănătate.

În total, patru nume pe care şeful liberalilor i le va prezenta zilele următoare premierului. Două funcţii cheie, într-un an cu doua ture de alegeri. Europarlamentare şi prezidenţiale.

Misiune grea pentru primarul Sibiului care trebuie să lase în urmă oraşul pe care îl conduce din 2000. Iohannis nu vrea, totuşi, să renunţe de tot la Sibiu şi preferă o suspendare temporară din funcţie.

Prins între două scaune, de data aceasta de ministru, este şi Eugen Nicolaescu. Partidul îl trimite de la Sănătate la Finanţe.

Nicolăescu şi-a schimbat discursul din mers, în drum spre noul minister.

Doar este expert contabil, auditor financiar, specialist în management şi consultant fiscal. Şi. până şi ca ministru al sănătăţii a inventat o taxă: taxa pe viciu.

Înlocuieşte la finanţe un alt PNL-ist cu studii economice. Daniel Chiţoiu, fost sef al ANAF şi ex ministru al economiei şi-a dat ieri demisia din Guvern pentru că vrea să se dedice partidului.

Milionarul în euro, licenţiat în medicină şi drept, a condus, în ultima jumătate de an, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ultima remaniere din Guvern vizează direct economia ţării.

Andrei Gerea părăseşte ministerul economiei după numai patru luni de mandat. În locul lui, liberalii l-au scos la înaintare pe Teodor Atanasiu.

Inginer, fost şef de fabrică şi preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului. Şi poate că experienţa de la AVAS îl va ajuta să vândă pachetele de acţiuni ale companiilor energetice de stat, convenite cu FMI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Lista miniştrilor propuşi de PNL