Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban crede că are prima şansă la şefia PNL şi se gândeşte la preşedinţia României: "Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate"

Ludovic Orban susţine că are "prima şansă" de a fi ales în fruntea Partidului Naţional Liberal, spune că obiectivul principal este câştigarea alegerilor dn 2024, însă atrage atenţia că orice candidat la şefia PNL trebuie să ia în calcul şi că poate fi desemnat drept candidat la alegerile prezidenţiale.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.08.2021, 23:23

Ludovic Orban, preşedintele PNL, candidează pentru un nou mandat în fruntea partidului
Ludovic Orban, preşedintele PNL, candidează pentru un nou mandat în fruntea partidului - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă că pentru noul mandat în fruntea partidului şi-a stabilit ca obiectiv câştigarea alegerilor din 2024. 

"Obiectivul pe care mi-l stabilesc ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal este câştigarea alegerilor din 2024 şi cred că niciun candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal nu poate să se prezinte în faţa partidului fără să-şi asume acest obiectiv. Vă spun în schimb că atingerea acestui obiectiv depinde în cel mai înalt grad de performanţa guvernării, performanţa guvernării naţionale şi performanţa guvernării locale”, a afirmat Ludovic Orban, în şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud.

Ludovic Orban afirmă că orice candidat la preşedinţia PNL trebuie să ia în calcul şi faptul că poate fi desemnat drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale. "Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate", susţine Orban.

"Orice candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României. Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale. (...) Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine este cel mai bun candidat la funcţia de preşedinte al României din Partea Partidului Naţional Liberal, cum am mai făcut-o”, a declarat Ludovic Orban. 

Pe acelaşi subiect

Cine câştigă alegerile pentru şefia PNL

Liderul liberal crede că are "prima şansă" de a fi ales în fruntea PNL. El susţine că 30 de preşedinţi de filiale au semnat pentru susţinerea lui Florin Cîţu, iar acesta poate fi un avantaj pentru premier în cursa internă din partid. "Pe de ală parte, vreau să vă spun limpede că ceea ce a dat forţă PNL (...) a fost tocmai faptul că membrii PNL, delegaţii care au participat la conferinţele de alegeri şi la Congres au votat liber", adaugă Orban.

"În primul rând trebuie să se hotărască asupra cifrei. Eu vă spun cifra corectă, pentru că eu ştiu exact care e situaţia în PNL. Au semnat moţiunea lui Florin Cîţu 30 de preşedinţi de filiale judeţene sau de sector. Deci nu-s nici 32, nici 35, nici 36, nici 34... fiecare dă cifre diferite. Asta este semnătura preşedinţilor. Semnătura preşedinţilor nu implică opţiunea organizaţiei. Şi am să vă mai spun un lucru: tot în conformitate cu statutul, şi dacă o filială judeţeană votează numai o moţiune din cele două moţiuni, votul se face prin vot secret, pentru adoptarea unei moţiuni în cadrul Colegiului Director judeţean este necesar votul a minimum jumătate plus unu dintre participanţi la Colegiul Director Judeţean, dar chiar dacă o filială votează susţinerea unei singure moţiuni, articolul 71 punctul 7 spune foarte clar că nu se poate da mandat imperativ pentru delegaţii care participă la Congres. Sigur că îl favorizează pe Florin Cîţu că sunt 30 de preşedinţi care au semnat. Pentru că preşedinţii pot să influenţeze formarea delegaţiilor, preşedinţii pot să uzeze de diferite argumente în a convinge delegaţii să aibă o opţiune sau alta. Pe de ală parte, vreau să vă spun limpede că ceea ce a dat forţă PNL (...) a fost tocmai faptul că membrii PNL, delegaţii care au participat la conferinţele de alegeri şi la Congres au votat liber şi au luat decizii care au fost benefice pentru partid", le-a declarat Ludovic Orban, jurnaliştilor, sâmbătă după-amiază, la Bistriţa, unde a participat la Colegiul Director al PNL Bistriţa-Năsăud.

Întrebat ce şanse crede că are de a fi reales în fruntea PNL, Ludovic Orban a răspuns: "Eu consider că am prima şansă, sunt o certitudine pentru Partidul Naţional Liberal". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban crede că are prima şansă la şefia PNL şi se gândeşte la preşedinţia României: "Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate"