Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre protestul din Piaţa Victoriei: „A fost pregătit”

Premierul Ludovic Orban a reacţionat după protestul de duminică seară din Piaţa Victoriei, cu manifestanţi ostili legii carantinării şi izolării. „A fost pregătit”, a susţinut prim-ministrul.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 13.07.2020, 00:07

Ludovic Orban poartă mască la declaraţii de presă
Ludovic Orban susţine declaraţii de presă după videoconferinţa cu prefecţii, 11 iulie 2020 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Orban: Ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată.
  • Orban: Sunt nişte pagini, site-uri pe care s-a făcut mobilizarea.

Ludovic Orban a făcut afirmaţiile într-o intervenţie televizată.

„Din păcate ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. Există un adevărat bombardament de informaţii false”, a spus Orban la B1 TV.

Premierul a declarat că nu înţelege de ce au protestat cei care s-au adunat duminică în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

„Credeţi că mitingul din Piaţa Victoriei s-a născut din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri pe care s-a făcut mobilizarea. Eu sincer nici nu înţeleg de ce au protestat. Că nu vor să poarte mască? Masca este principala armă împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea?”, a mai afirmat premierul.

Zecile de protestatari strânşi în Piaţa Victoriei s-au arătat nemulţumiţi de legea carantinării şi izolării la domiciliu, care ar urma să fie votată luni în Senat.

„Nu am pretenția că proiectul inițiat de Guvern este perfect, dar acest proiect este indispensabil. Alte țări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare cetățenii români care se duc în țările respective. Asta e cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale, sunt măsuri care există în toate țările europene”, a mai spus Orban.

Conform Jandarmeriei, la protestul de duminică au fost aplicate 13 amenzi, cu o valoare totală de 16.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie şi a distanţării sociale.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre protestul din Piaţa Victoriei: „A fost pregătit”