Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, după demisia lui Ludovic Orban: ''Este un gest iresponsabil''

Marcel Ciolacu a declarat că vede demisia lui Ludovic Orban ca pe un gest iresponsabil, în condiţiile în care Guvernul este lăsat fără puteri depline pe timp de pandemie. Liderul PSD a adăugat că va propune colegilor ca Alexandru Rafila să ocupe funcţia de premier.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 07.12.2020, 20:01

Liderul PSD doreşte ca propunerea din partea partidului să fie Alexandru Rafila
Marcel Ciolacu a catalogat demisia lui Ludovic Orban drept un gest iresponsabil - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Marcel Ciolacu a afirmat că demisia lui Ludovic Orban este un gest ireponsabil
  • Liderul PSD doreşte ca propunerea din partea partidului pentru funcţia de premier să fie Alexandru Rafila

Liderul PSD Marcel Ciolacu a catalogat demisia lui Ludovic Orban drept un gest iresponsabil. 

''Deci nu înţeleg. Şi-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, dar va forma un Guvern după alegeri? Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Vorbim de lucruri diferite. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul'', a declarat Marcel Ciolacu.

Politicianul a comentat şi pe seama declaraţiei preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că forţele de centru-dreapta au 50%, după alegerile parlamentare. 

''Am auzit preşedintele cum spune că forţele de centru-dreapta au 50%, dar a nominalizat că 25% are PNL, iar 15% are USR. Eu ştiu că fac 40%. Faţă de preşedintele României categoric am făcut altă matematică. Care e majoritatea? În acest moment nu avem oficial care sunte ponderile din parlament. Asta a înţeles Orban şi cu preşedintele României din tot votul de duminică al românilor? Să vină premierul să îşi anunţe demisia pentru că a fost sancţionat prin vot, pentru că a condus un Guvern incapabil şi corupt, dar să zici eu voi creiona o nouă majoritate. Păi ori ai pierdut alegerile, ori le-ai câştigat, omul lui Dumnezeu?'', a completat acesta. 

Pe cine ar vrea Ciolacu în funcţia de premier

Liderul PSD susţine că doreşte ca propunerea partidului pentru funcţia de premier să fie Alexandru Rafila, potrivit news.ro, care citează Digi 24.

''Am să le propun colegilor miercuri sau joi cel târziu, în funcţie de cum vor fi anunţate rezultatele finale, ca să mergem la Cotroceni cu domnul Alexandru Rafila pentru funcţia de premier'', a spus Ciolacu.  

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, după demisia lui Ludovic Orban: ''Este un gest iresponsabil''