Antena Meniu Search
x

Video Mesajul lui Iohannis pentru Ligia Deca, noul ministru al Educației: "Nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări și ajutor, ci și întregul Guvern"

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, la ceremonia de învestitură a Ligiei Deca, noul ministru al Educației, că proiectul prezidențial "România Educată" este unul prioritar pentru Executivul condus de Nicolae Ciucă. "O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse. Domna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări și ajutor, ci și întregul Guvern", a declarat șeful statului.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 20:45

Vezi și

"Ne dăm seama cu toții că, dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredințat că proiectul „România Educată” nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.

Este realmente un proiect de țară, este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată.

Și, doamnă ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni, profesioniști cu care să lucrați, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern. Guvernul, care prin vocea Prim-ministrului Nicolae Ciucă, a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România", a transmis Klaus Iohannis, la ceremonia de învestitură.

Cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației

Pe acelaşi subiect

Ligia Deca este doctor în științe politice și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College şi consilier prezidenţial la Departamentul Educație și Cercetare. 

Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Deca a fost numită Consilier de Stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma acuzațiilor de plagiat

Sorin Cîmpeanu a anunţat săptămâna trecută, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, că a decis, "din proprie iniţiativă", să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. "A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ", a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca "omul care construieşte" şi nu unul "care dărâmă".

"Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor", a susţinut el. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulţumit "pentru colaborarea de până acum".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Mesajul lui Iohannis pentru Ligia Deca, noul ministru al Educației: "Nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări și ajutor, ci și întregul Guvern"