Antena Meniu Search
x

#Metoo în Parlament. Hărţuirea sexuală a fost motiv de scandal şi în Camera Deputaţilor

Totul a pornit de la salariul Avocatului Poporului care tocmai a fost majorat. În urma unei replici neinspirate a unul deputat, politicienele au reacţionaT.

Vezi și

Totul a pornit de la salariul Avocatului Poporului care tocmai a fost majorat. Însă - în urma unei replici neinspirate a unul deputat - politicienele au reacţionat vehement.

Din sală s-au auzit şi un murmur, dar şi aplauze. Însă replica deputatului Bichineţ n-a fost deloc gustată de femeile din Camera Deputaţilor.

Oana Bîzgan: "Hărţuirea unei femei şi a femeilor, în general, nu e un motiv de glume şi nu există o mărime care să spună că o femeie a fost hărţuită mai mult sau mai puţin pe care dumneavoastră să o judecaţi aici."

Şedinţa a atins punctul culminant când Oana Bâzgan, deputat independent, a luat cuvântul. 

Oana Bîzgan: "Ne-am săturat noi, femeile, să vă auzim cum faceţi astfel de glume şi tâmpenii la tribuna Parlamentului, vă rog să încetaţi, cerem să înceteze abuzurile."

Scandalul de hărţuire a pornit la Hollywood şi s-a extins pe internet. Sub hashtagul #Metoo, mii de femei din toată lumea au dezvăluit că şi ele au fost victimele abuzurilor. Acuzaţii grave s-au făcut chiar şi în Parlamentul European: mai multe consiliere susţin că au fost hărţuite sexual de câţiva europarlamentari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » #Metoo în Parlament. Hărţuirea sexuală a fost motiv de scandal şi în Camera Deputaţilor