Antena Meniu Search
x

Ministrul Attila, despre raportul privind neregulile de la spitalul din Constanța: Pe partea medicală s-au remediat problemele descoperite

Un raport din 2020 arăta că la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost descoperite mai multe nereguli la instalațiile de semnalizare și la cele electrice. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat după tragedia în care au murit şapte oameni, că în ceea ce privește partea medicală, spitalul din Constanța a remediat problemele descoperite în urma controalelor derulate în toată țara după tragedia de la Piatra Neamț (iniţial, autorităţile au anunţat nouă victime; bilanţul a fost rectificat ulterior).

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 14:15

Vezi și

Cseke Atilla a spus, vineri, că în urma controalelor desfășurate în toată țara după tragedia de la Spitalul Județean din Constanța, la spitalul din Constanța au fost dispuse două măsuri. Ambele au fost rezolvate în luna august și vizează achiziționarea unor echipamente medicale, a explicat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește implementarea măsurilor privind securitatea, Cseke Atilla a anunțat că așteaptă rezultatele anchetei ISU

"Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem încredere în autorități și în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta.

Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație", a afirmat ministrul.

O nouă tragedie într-un spital din România

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin șapte victime până acum, dar bilanţul poate creşte. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale. Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În această dimineaţă, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ministrul Attila, despre raportul privind neregulile de la spitalul din Constanța: Pe partea medicală s-au remediat problemele descoperite