Antena Meniu Search
x

Video Ministrul Lucian Bode, reacție după decizia că a plagiat: "Teza mea de doctorat este în regulă"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat in teza de doctorat, dar rămâne cu titlul. Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai, unde şi-a făcut lucrarea, a transmis astăzi concluziile verificării. Ministrul ia partea bună a lucrurile: a copiat, dar puţin, cum certifică documentul oficial. Liderii USR îi cer, însă, demisia.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 21:54

Vezi și

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a dat verdictul după ce a analizat teza de doctorat a ministrului de interne, "Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual"Dr. Dacian Dragoș, președintele comisiei de etică UBB: "Există elemente de plagiat sau de citare eronată."

Ministrul de Interne a plagiat aproape două mii de cuvinte, dintr-un total de 65.000. Adică 3% din lucrare nu îi aparţine. Sunt şapte pagini copiate din 20 sesizate. Ministrul de Interne a uitat şi să menţioneze şi mai multe lucrări din care s-a inspirat. 

Dr. Dacian Dragoș, președintele comisiei de etică UBB: "Noi am analizat obiectiv, fără să ţinem seama de toate presiunile care au existat. Nu putem să propunem sancţiuni."

Doctoratul lui Bode, motiv de controverse cu opoziția

Pe acelaşi subiect

În urmă cu două săptămâni, Lucian Bode era tranşant. Se declara nevinovat şi îi punea la zid pe membrii USR care îl acuzau de furt.

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Un demers penibil care nu are niciun fel de substanţă, plin de minciuni. Dezinformare şi foarte multă prostie. M-au acuzat mai întâi că secretizez teza de doctorat şi apoi i-am găsit pe toţi la bibliotecă conspectând. Am respectat legea, toate procedurile."

Astăzi, după decizia comisiei de la Babeș-Bolyai, Lucian Bode şi-a mai îndulcit discursul. USR spune, însă, că trebuie să îşi dea demisia din funcţia de ministru. 

Cristian Seidler, deputat USR: "Dacă un politician plagiză chiar şi trei fraze, atunci trebuie să plece din funcţia publică. Comisia UBB a analizat doar ceea ce a fost sesizat. Sesizarea se referă la primele 20 de pagini adică 10% din toată lucrarea,  3% este foarte mult raportat la 10% din lucrare. Domnul Bode trebuie să plece."

Colegii lui Bode de la PNL fac, însă, zid în jurul lui.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: "Teza de doctorat a ministrului Bode întruneşte toate criteriile academice. Sunt nişte erori de citare, lucruri care pot fi îndreptate." 

Mai mulţi lideri de la USR au făcut o plângere legată de presupusul plagiat şi către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare. Ancheta legată de originalitatea lucrării este încă în desfăşurare. curs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Ministrul Lucian Bode, reacție după decizia că a plagiat: "Teza mea de doctorat este în regulă"