Mioara Costin, consiliera care apare pe documentul trimis de la Guvern cu strategia de campanie a lui Florin Cîţu, a demisionat

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 23:18.
Actualizat: 22.07.2021, 23:26

Consilierul premierului Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată, joi seară, în Monitorul Oficial.

Florin Cîţu a anunţat noi relaxări de la 1 august şi că a treia doză de vaccin e tot mai aproape

Florin Cîţu a anunţat noi relaxări de la 1 august şi că a treia doză de vaccin e tot mai aproape

Mediafax Foto / Alexandru Dobre

În Monitorul Oficial nr. 0723 din 22 Iulie 2021 a fost publicată deciza premierului Florin Cîţu privind ”eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”.

”Având în vedere cererea doamnei Mioara Costin (...) prim-ministrul emite prezenta decizie:

Articol unic – La data intrării în vigore a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de statîn cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în document.

Numele Mioarei Costin apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

Orban: Dacă e adevărat acel document, cine a hotărât să folosească resurse publice în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat marţi că, dacă documentul privind strategia de campanie a echipei care îl susţine pe Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia partidului este unul real, cel care a decis folosirea de resurse publice şi oameni plătiţi din bani publici în campania internă "trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria".

Întrebat marţi, la Ploieşti, ce părere are despre documentul publicat pe surse din care reiese că echipa care îl susţine pentru preşedinţia PNL pe Florin Cîţu implică miniştri în campania internă din PNL, liderul liberal Ludovic Orban a afirmat că, dacă documentul este real, cine a decis acest lucru "trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria".

"Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria", le-a declarat Orban jurnaliştilor, la finalul conferinţei de alegeri a PNL Prahova.

El a vorbit, răspunzând unei întrebări, şi despre deciziile de a a-şi schima opinia ale unor lideri de filială care iniţial anunţaseră că îl susţin în cursa electorală din interiorul PNL.

"I-a chemat pe scenă. Decizia de susţinere a unui candidat nu poate fi luată de un sigur om, chiar dacă este preşedintele filialei. La Congres, în funcţie de forţa filialei, vor veni între 60 şi 150 de delegaţi din fiecare filială judeţeană. Până la urmă, delegaţii la Congres, cei 5.000 de membri ai PNL, elita practic a PNL, consultând evident, baza partidului, cei 5.000 de delegaţi vor hotărî preşedintele partidului. Sigur că nu arată frumos şi regret profund că apar astfel de suciri şi de modificări unilaterale a unor poziţii care au fost luate instituţional de conducerile filialei”, a mai declarat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte discuţiile dintre premier şi primari, Orban consideră că "nu e nimic rău" în acest lucru, dar spune că şi-ar fi dorit ca astfel de întrevederi să aibă loc şi înainte ca Florin Cîţu să îşi anunţe candidatura pentru preşedinţia PNL, el arătând că interesul pentru administraţiile locale trebuie să fie unul "constant".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.