Antena Meniu Search
x

Modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aprobate în Parlament

Membrii Camerei Deputaţilor au adoptat, miercuri, modificările aduse la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală.

de Redactia Observator

la 24.04.2019, 17:26

Modificările au fost votate cu majorităţi covârşitoare
Camera Deputaţilor a aprobat modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală - Hepta

Membrii Camerei Deputaţilor au adoptat, miercuri, modificările aduse la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală.

Modificarea Codului Penal a fost adoptată cu 180 de voturi "pentru" şi 81 de voturi "împreună", iar modificarea Codului de Procedură Penală a fost votată cu 181 de voturi "pentru" şi 83 de voturi "împreună".

Dragnea dă asigurări că cele două Coduri nu au fost modificate în afara CCR

Conform news.ro, ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă, dat fiind că ordonanţele de urgenţă care ar fi trebuit să pună în acord codurile cu deciziile Curţii Constituţionale nu au fost emise, în pofida anunţului în acest sens făcut de ministrul Justţiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemulţumiri în PSD. 

Pe acelaşi subiect

În ciuda protestelor venite dinspre opoziţie, Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, dă asigurări că "nu a fost făcută nicio modificare, haideţi să fim riguroşi! Codurile penale, s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe, multe luni de zile cu dezbatere şi spectacol. Au fost contestate la Curtea Constituţională aceste legi. Curtea Constituţională a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate, o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a fi constituţionale, o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate. Decizia luată de noi de anul trecut a fost ca articolele, doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor Curţii Constituţionale. Astăzi s-a încheiat această procedură parlamentară. Parţial, pentru că or să atace la Curtea Constituţională nişte articole declarate constituţionale. Nu este niciun fel de modificare".

Klaus Iohannis, preşedintele României, ar trebui să promulge modificările votate miercuri în Camera Deputaţilor.

Însă, mai întâi, şeful statului vrea să discute aceste modificări cu delegaţia Comisiei de la Veneţia care se află în aceste zile în ţara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aprobate în Parlament