Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţă de Urgenţă nu vor lăsa DNA şi DIICOT fără procurori

Modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţă de Urgenţă nu vor lăsa DNA şi DIICOT fără procurori! Pentru că noile reguli nu se aplică retroactiv. Este clarificarea Consiliului Superior al Magistraturii, după o zi tensionată.

de Redactia Observator

la 17.10.2018 , 19:54

Modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţă de Urgenţă nu vor lăsa DNA şi DIICOT fără procurori! Pentru că noile reguli nu se aplică retroactiv. Este clarificarea Consiliului Superior al Magistraturii, după o zi tensionată. Avizul final va veni de la Comisia de la Veneţia, cea care a şi cerut modificarea celor trei legi ale Justiţiei. Atacat de opoziţie, Liviu Dragnea a răbufnit: "Orice lege se dă doar pentru mine", spune liderul PSD.

Noul text prevede că procurorii de la Parchetul General, DIICOT şi DNA rămân în aceste structuri numai dacă au zece ani de experienţă sau dacă au susţinut un concurs. O formulare din care s-a născut o întrebare: se aplică sau nu retroactiv această regulă?

La prima oră, procurorul general nu putea da un răspuns.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a ferit întreaga zi de explicaţii. De la sediul CSM a mers direct la biroul lui Liviu Dragnea. Însă nici aici nu a dat răspunsuri clare.

După dezbateri, CSM a decis ca prevederile ordonanţei să fie aplicate doar pentru viitor.

Opoziţia a acuzat că articolul din ordonanţă care cere mai multă experienţă pentru procurorii din DNA sau DIICOT ar fi fost făcut cu dedicaţie.

Procurorul General al României, dar şi Opoziţia au cerut ca Avocatul Poporului să conteste Ordonanţa care modifică Legile Justiţiei la Curtea Constituţională.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţă de Urgenţă nu vor lăsa DNA şi DIICOT fără procurori