Antena Meniu Search
x

Momentul în care Daniel Ghiță l-a tras de urechi pe Sebastian Cernic de la USR pe holurile parlamentului

Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător de kickboxing, l-a tras de urechi pe un parlamentar de la USR în timpul scandalului ruşinos de marţi din parlament. 

de Redactia Observator

la 20.12.2023, 17:52

Vezi și

Incidentul s-a petrecut marţi seară în fața unei cantine de lângă sala de plen a Camerei Deputaților unde se dezbătea bugetul pe 2024. Daniel Ghiță l-a tras de urechi pe Sebastian Cernic, susținând că cei de la USR sunt trădători.

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi:

Daniel Ghiţă: Vrei să te iau de urechi?

Sebastian Cernic: Ce faceţi?

Pe acelaşi subiect

Daniel Ghiţă: Te iau de urechi!

Sebastian Cernic: Pui mâna pe mine?

Daniel Ghiţă: Păi da! N-am voie?

Sebastian Cernic a depus sesizare

Cernic a depus, miercuri, o sesizare disciplinară împotriva deputatului PSD Daniel Ghiță. El îi cere lui Marcel Ciolacu să se delimiteze public de acest tip de comportament și să îl sancționeze pe deputatul bătăuș. 

"În sesizarea sa, depusă la președintele Camerei Deputaților, senatorul USR de Bacău povestește că a fost agresat fizic și i-au fost adresate injurii și expresii calomnioase de către Daniel Ghiță, faptă sancționabilă conform Statutului deputaţilor şi senatorilor și Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului", potrivit unui comunicat de presă.

Sebastian Cernic susține că lipsa unei sancțiuni va avea un efect încurajator pentru repetarea unui astfel de comportament violent şi nedemn.

"Manifestările domnului Ghiță au fost de un nivel josnic, ce nesocotesc atât regulile de comportament în societate, cât și dispozițiile din Codul de conduită al deputaților și senatorilor. Este inacceptabil ca un membru al Parlamentului să transmită în societate mesajul că gesturile violente și insultele sunt acceptabile în soluționarea unor dispute. E un semnal prost din partea Parlamentului și nu trebuie să ne mirăm de ce cetățenii au ajuns să nu aibă încredere în această instituție. Domnul deputat Daniel Ghiță, deputat PSD, a adoptat această agresivitate atât verbală, cât și fizică de la domnul Simion și de la doamna Șoșoacă. Această agresivitate nu face altceva decât să știrbească din imaginea acestei instituții", a declarat Cernic. Pe tot parcursul incidentului, senatorul USR Sebastian Cernic a făcut apel la calm și nu a ripostat în niciun fel la comportamentul incalificabil al deputatului PSD.

Daniel Ghiță, la un pas de bătaie şi cu parlamentarii de la UDMR

Anterior, Daniel Ghiță a avut o altercaţie şi cu parlamentarii de la UDMR pe care i-a acuzat că "ne luați banul și ne furați teritoriul". Un alt deputat de la AUR, Dan Tanasă, i-a spus unui parlamentar UDMR: "Bă, mirosiţi a pălincă. Transilvania este a noastră!"

Fostul ministru UDMR, Tanczos Barna a ţipat către Tanasă "Ia terminați, plecați de aici!" iar deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a intervenit pentru a-l calma pe Ghiță. După ce au fost la un pas de încăierare, astăzi, Daniel Ghiţă s-a dus la Tanczos Barna şi au dat noroc, s-au împăcat şi au făcut selfie. Potrivit unor surse Observator, Ghiţă se va înscrie în AUR şi va prinde loc pe liste la George Simion.

Diana Şoşoacă a depus plângere împotriva lui George Simion

Marţi seară, bugetul a fost prezentat în plen de Marcel Ciolacu, dar ședința a început cu un scandal, opozitia a venit cu bannere cu mesaje împotriva guvernului, iar apoi scandalul a degenerat într-o confruntare puternică între George Simion și Diana Șoșoacă.

Diana Şoşoacă: "Nu ţi-e ruşine, băi, huo!... L-aţi văzut pe domnul Simion cum m-a lovit? Nicio problemă, încă un dosar penal".

George Simion: "Te agresez sexual scroafo!"

Miercuri, senatoarea Şoşoacă a depus plângere la Parchetul General prin care îl acuză pe George Simion de loviri şi alte violente, distrugere, ameninţare şi şantaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Momentul în care Daniel Ghiță l-a tras de urechi pe Sebastian Cernic de la USR pe holurile parlamentului