Antena Meniu Search
x

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dezbătută şi votată azi în Parlament

Moțiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" va fi citită, dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor.

Pentru ca moţiunea să treacă, opoziţia are nevoie de un total de 233 voturi
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dezbătută şi votată azi în Parlament - Hepta

Moțiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" va fi citită, dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor.

Astăzi, de la ora 10.00, moţiunea de cenzură va fi citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Pentru ca ea să treacă, opoziţia are nevoie de un total de 233 voturi.

PNL, USR şi PMP au în total 163 de semanturi pentru acest proiect şi ar mai avea nevoie de încă 65 de voturi pentru a da jos Guvernul Dăncilă.

Opoziţia nu a reuşit să adune mai mulţi susţinători deoarece negocierile s-au blocat mereu din cauza lui Ludovic Orban, care nu a vrut să renunţe la fotoliul de premier. În plus, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că parlamentarii maghiari nu vor vota moţiunea.

Pe acelaşi subiect

Textul moţiunii de cenzură

Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată.

În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte.

Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept "groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul. Finanţelor este cel care "încă mai confundă ministerul cu discotecile".

În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României.

Dezbaterea şi procedura de vot a moţiunii de cenzură

Conform Regulamentului, după prezentarea moţiunii de cenzură de către deputatul sau senatorul desemnat de iniţiatorii acesteia, preşedintele care conduce şedinţa comună dă cuvântul premierului, sau, în cazul imposibilităţii participării acestuia, membrului Guvernului care îl reprezintă, pentru prezentarea poziţiei Guvernului, potrivit news.ro.

În continuare, preşedintele dă cuvântul deputaţilor şi senatorilor, în ordinea înscrierii lor la cuvânt. După încheierea dezbaterilor, se trece a votarea moţiunii de cenzură. Votul este secret, cu bile. Conform Constituţiei, moţiunea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dezbătută şi votată azi în Parlament