Antena Meniu Search
x
LIVE

Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitatea parlamentară

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, este de astăzi la dispoziţia procurorilor anticorupţie. Colegii din Camera Deputaţilor au decis că trebuie anchetat în legătură cu o presupusă mită de aproape patru milioane de lei.

De Larisa Bernaschi la 27.10.2020, 21:15
Vezi și
  • Nicolae Bănicioiu este acuzat că ar fi luat mită în perioada 2012-2015.
  • Peste 200 de parlamentari au aprobat ridicarea imunității parlamentare în acest caz.

Momente rare astăzi în Parlament și asta pentru că, printr-un consens politic în plină campanie electorală, Nicolae Bănicioiu este primul parlamentar din această Legislatură pentru care se ridică imunitatea.

Este o solicitare a procurorilor DNA care au cerut încuviințarea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătății.

Nicolae Bănicioiu este acuzat că, în perioada 2012-2015, ar fi primit mită în momentul în care era ministru în Guvernul condus de Victor Ponta.

A fost un consens pentru că peste 200 de parlamentari au venit fizic la Parlament pentru a încuviința cererea făcută de cei de la Direcția Națională Anticorupție.

Nicolae Bănicioiu nu a fost prezentat astăzi la Parlament, asta după ce săptămâna trecută le-a cerut colegilor din Comisia Juridică să-i ridice imunitatea.

Din acest moment, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au posibilitatea să-l cheme pe Nicolae Bănicioiu la audieri și pot începe urmărirea penală.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitatea parlamentară