Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitatea parlamentară

De Larisa Bernaschi.
Publicat: 27.10.2020, 21:11.
Actualizat: 27.10.2020, 21:15

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, este de astăzi la dispoziţia procurorilor anticorupţie. Colegii din Camera Deputaţilor au decis că trebuie anchetat în legătură cu o presupusă mită de aproape patru milioane de lei.

Momente rare astăzi în Parlament și asta pentru că, printr-un consens politic în plină campanie electorală, Nicolae Bănicioiu este primul parlamentar din această Legislatură pentru care se ridică imunitatea.

Este o solicitare a procurorilor DNA care au cerut încuviințarea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătății.

Nicolae Bănicioiu este acuzat că, în perioada 2012-2015, ar fi primit mită în momentul în care era ministru în Guvernul condus de Victor Ponta.

A fost un consens pentru că peste 200 de parlamentari au venit fizic la Parlament pentru a încuviința cererea făcută de cei de la Direcția Națională Anticorupție.

Nicolae Bănicioiu nu a fost prezentat astăzi la Parlament, asta după ce săptămâna trecută le-a cerut colegilor din Comisia Juridică să-i ridice imunitatea.

Din acest moment, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au posibilitatea să-l cheme pe Nicolae Bănicioiu la audieri și pot începe urmărirea penală.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.