Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan, despre neamenajarea parcurilor şi lipsa deratizării: Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Datorii curente de 3 miliarde de lei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost aprobat Planul de intervenţie pentru acţiuni de tip DDD – deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, el menţionând că intervenţiile cu tratamente împotriva ţânţarilor se vor face când ploile se vor opri şi după ce iarba va fi tăiată, în cazul tratamentelor pentru căpuşe.

de Redactia Observator

la 02.06.2021, 13:30

Nicuşor Dan, despre neamenajarea parcurilor şi lipsa deratizării: Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Datorii curente de 3 miliarde de lei
Nicuşor Dan - Hepta

”Suntem pregătiţi să intervenim pentru ţânţar şi pentru căpuşe -avem maşini,  avem substanţele - nu putem să facem cât plouă şi nu putem să o facem pentru căpuşe cât timp iarba nu e tunsă. Pe măsură ce tăiem iarba din parcuri intervenim”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro. Conform acestuia, în bugetul aprobat în urmă cu 3 săptămâni este prevăzută suma de 17 milioane de lei pentru tratamente DDD. Acestea vor fi aplicate de către compania municipală a Primăriei. Edilul a menţionat că pentru ţânţari vor fi făcute 14 tratamente succesive. 

Nicuşor Dan: Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei

Nicuşor Dan a mai spus că există întârzieri la amenajarea parcurilor şi realizarea deratizării şi dezinsecţiei din cauză că Primăria a avut datorii foarte mari. ”Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat”, a afirmat primarul.

”Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei – cât metroul din Drumul Taberei. Trebuia să plătim aceşti bani pe loc (...) nu a fost un mandat oarecare şi am fost obligaţi să tăiem costuri, şi acolo unde am fi vrut şi acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu-am avut în martie îi avem acum”, a declarat, miercuri, Nicuşor Dan, referindu-se la acuzaţiile care i se aduc că există întârzieri la amenajarea parcurilor şi realizarea deratizării şi dezinsecţiei.

Primarul a explicat că s-au mai tăiat cheltuieli şi pentru că acestea erau ”total dezechilibrate faţă de piaţă”. Nicuşor Dan a explicat că preţul pentru cosirea gazonului era de patru ori mai mare decât cel al pieţei, se percepea taxă de 200 de lei pentru demontatul unei scânduri rupte dintr-o bancă şi alţi 200 de lei pentru montarea alteia.

”Cât costă să goleşţi un coş de gunoi – 4 lei (...) Lucrurile astea nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod. O să vedeţi o corectare a tarifelor”, a mai precizat primarul. Acesta a aunţat că în 2 săptămâni se va finaliza operaţiunea de cosire a parcurilor şi se va demara amenajarea spaţiilor publice.  Foarte mulţi bucureşteni acuză starea deplorabilă a parcurilor din oraş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Nicuşor Dan, despre neamenajarea parcurilor şi lipsa deratizării: Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Datorii curente de 3 miliarde de lei