Antena Meniu Search
x

Video Nicuşor Dan, hărţuit de George Simion după audierile din Parlament: "Trebuie să îţi revii şi să fii primarul Bucureştiului"

George Simion, co-preşedintele AUR, a stat lipit de Nicuşor Dan şi l-a agasat pe primarul Capitalei chiar în timp ce acesta dădea declaraţii de presă în faţa jurnaliştilor, după audierea din Parlament. Ulterior, George Simion l-a urmărit pe scări pe Nicuşor Dan pentru a-i transmite ce avea pe suflet.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 17:23

Vezi și

Liderul AUR l-a hărţuit pe Nicuşor Dan la finalul audierilor din Parlament. Primarul Capitalei a fost audiat de membrii Comisiei Parlamentare de anchetă cu privire la preţul energiei şi tocmai le spunea jurnaliştilor că şedinţa la care a participat a fost un "circ", generat de preşedintele Comisiei.

La ieşirea din sala de şedinţă, el a fost oprit de deputatul George Simion, co-preşedinte al AUR, care a încercat să-l reţină, pe motiv că trebuie să-i răspundă la mai multe întrebări. Circul a continuat şi în timpul declaraţiilor, când George Simion practic îi făcea umbră primarului general şi îşi manifesta dezacordul prin mimică faţă de ce spunea acesta.

La finalul declaraţiilor, George Simion l-a urmărit pe scări pe Nicuşor Dan şi i-a spus: "Eşti primarul Bucureştiului şi trebuie să îţi iei rolul în serios". "Peste 2 milioane de oameni îşi pun speranţa în tine. Trebuie să îţi revii şi să fii primarul Bucureştiului", i-a mai spus George Simion. 

Nicuşor Dan, despre preţul gigacaloriei

Pe acelaşi subiect

Primarul general a reiterat jurnaliştilor că lipsa căldurii şi a apei calde în locuinţele bucureştenilor sunt probleme care provin dintr-o "inacţiune care vine de 20 - 30 de ani".

"Prima oară, anul ăsta, plătim subvenţia cât trebuie - 950 de milioane de lei. Ani de zile nu s-a plătit subvenţia, s-au acumulat deficite atât economice, cât şi în ceea ce priveşte zona de investiţii. RADET-ul a intrat în insolvenţă şi după aceea în faliment, în urmă cu doi ani, asta este sursa problemelor pe care le are sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti", a susţinut el.

Nicuşor Dan a spus că este o ipoteză "pur teoretică" ca bucureştenii să plătească 600 de lei gigacaloria, nesubvenţionată.

"În opinia mea, întrucât Guvernul a alocat bani deja pentru primării care au avut necesar pentru noiembrie şi decembrie, va aloca şi pentru acele primării care au necesar de bani din ianuarie până în iunie, diferenţa între noi şi ei fiind faptul că noi plătim cu două luni mai târziu facturile de căldură. Adică factura din noiembrie o să fie plătită în ianuarie. Ăsta e motivul pentru care ajutorul de la Guvern, pe care noi l-am cerut, a fost pentru ianuarie şi nu pentru noiembrie", a explicat primarul.

Întrebat dacă are siguranţa că va primi subvenţia de 968 de milioane de lei pentru căldură de la Guvern, el s-a declarat "foarte optimist" în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Nicuşor Dan, hărţuit de George Simion după audierile din Parlament: "Trebuie să îţi revii şi să fii primarul Bucureştiului"