Antena Meniu Search
x

După şapte ore de foc în discuţii în şedinţa CEX, PSD se reuneşte din nou, la ora 13:00, când se vor stabili ÎNLOCUITORII miniştrilor remaniaţi

Liderii PSD se reunesc vineri, la ora 13:00, într-o nouă şedinţă CEX, după cele aproape şapte ore de discuţii de joi seara

Liderii PSD se reunesc vineri, la ora 13:00, într-o nouă şedinţă CEX, după cele aproape şapte ore de discuţii de joi seara, în care membrii organizaţiei nu au mai dat vot pentru susţinerea faţă de cei patru miniştri dispuşi să demisioneze. Trei dintre ei îşi menţin decizia de a demisiona. Este vorba despre Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc.

Potrivit ultimelor informaţii, discuţiile de vineri se vor învârti în jurul înlocuirii celor patru portofolii. 

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seara, după şedinţa Cex PSD, că Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh au decis să demisioneze imediat după apariţia anchetei DNA privind cazul Belina, dar că nu şi-au anunţat public hotărârea, pentru a nu da un semnal de degringoladă.

"Atât Sevil, cât şi Rovana au venit să îşi prezinte demisiile. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu şi am reuşit să le oprim tocmai pentru a nu fi un semnal de degringoladă, dar colegele au ajuns la limita răbdării, în special ministrul Sevil", a declarat premierul Mihai Tudose.

Pe acelaşi subiect

Mihai Tudose mai spune că speră ca Shhaideh să rămână în aparatul guvernamental, iar în privinţa conflictului dintre el şi Liviu Dragnea, premierul a eliminat suspiciunile apărute în presă: "Nu a fost război. Nu a fost câştigator".

Liviu Dragnea a anunţat că în şedinţa de vineri se va lua în discuţie şi situaţia ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. 

Întrebat dacă Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul din partea ALDE, va fi remaniat, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: ”Mâine avem coaliţie”.

Anterior, liderul PSD a spus că vineri dimineaţă îl va suna pe şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. ”Să vedem când putem avea o coaliţie, să discutăm şi cu partenerii”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul nu este de acord cu o eventuală demisie a lui Viorel Ilie din Guvern. Ilie a primit deja sprijinul politic al ALDE, iar Senatul a respins cererea DNA care viza urmărirea sa penală.

”Nu putem fi de acord cu vreo propunere de demisie a lui Viorel Ilie pentru că i-am acordat sprijinul politic”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei conducerii ALDE.

Tăriceanu a adăugat că argumentul premierului Tudose privind remanierea mai multor miniştri este, fără îndoială, justificat, însă a contestat ideea acestuia privind problemele penale ale miniştrilor. 

”Punctul de vedere al ALDE este foarte clar. Am găsit atâtea informaţii şi dovezi legate de abuzuri ale colegilor doamnei Kovesi încât ne întrebăm care este respectul pentru lege al acestei instituţii (...) DNA şi-a pierdut credibilitatea. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României cum îi convine”, a declarat Tăriceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri politice » După şapte ore de foc în discuţii în şedinţa CEX, PSD se reuneşte din nou, la ora 13:00, când se vor stabili ÎNLOCUITORII miniştrilor remaniaţi