Antena Meniu Search
x

Video "Nu e primul şi nici ultimul caz din politică care păţeşte astfel". PSD şi PNL au început înlocuirea afişelor cu Cîrstoiu cu imagini cu Firea şi Burduja

"De astăzi, dansul în doi s-a terminat". Asta spune premierul, după ce PSD și PNL au renunțat la medicul Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată după o şedinţă maraton de 15 ore, care s-a terminat la 1 dimineața. În locul managerului Spitalului Universitar, bucureştenilor le sunt propuşi doi candidaţi - Gabriela Firea și Sebastian Burduja. Cristian Popescu Piedone acuză un blat politic, iar preşedintele Iohannis avertizează: lupta pentru Capitală ar putea arunca în aer liniștea din Coaliție.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 24.04.2024, 13:35

Vezi și

Coaliţia l-a urcat pe scena politică. Şi tot Coaliţia a decis să-l retragă după o şedintă care s-a terminat în miez de noapte, dupa 15 ore de negocieri tensionate.  

Marcel Ciolacu: Nu e primul şi nici ultimul caz din politică care păţeşte astfel. Îmi cer scuze eu faţă de dânsul pentru tot ce a pătimit. Cum s-a reuşit ca-n două săptămâni să devină Bin Laden fără să ucidă pe nimeni, fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui?

"Sursele Observator spun că Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au încercat timp de 6 ore să îl convingă pe medicul Cîrstoiu să se retragă de bunăvoie din cursa pentru Primăria Capitalei. Șeful de la Spitalul Universitar a refuzat și a pasat întreaga responsabilitate. "Mandatul meu este pe masa voastră. Eu sunt un învingător și nu am pierdut niciodată o lupta". A fost mesajul transmis târziu în noapte în ședința de la Palatul Victoria", transmite Marius Gîrlaşiu, reporter Observator.

Medicul Cîrstoiu i-a criticat azi pe liderii Coaliţiei

Pe acelaşi subiect

Rămas cu pozele virale din metrou şi cu multe acuzaţii, medicul Cîrstoiu i-a criticat azi pe liderii Coaliţiei. "Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată", a scris Catalin Cîrstoiu pe pagina sa de socializare în momentele în care prin oraş erau date jos imaginile cu el drept candidat.

"Cu o lună şi jumătate înainte de alegeri, PSD si PNL au umplut marile bulevarde din Capitala de panouri electorale cu chipul medicului Cîrstoiu. De azi înainte, aceste panouri vor fi demontate. PSD şi PNL vor instala noi panouri cu imaginea Gabrielei Firea şi a lui Sebastian Burduja",  transmite Marius Gîrlaşiu, reporter Observator.

Gabriela Firea: Am fost şi sunt motivată să muncesc. Sunt convinsă că toţi membri şi simpatizanţii noştri se vor mobiliza.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Eu o să mă implic direct, dacă doamna Firea o să-mi permită o să particip direct la strângerea de semnături din Bucureşti.

Resetarea jocului politic i-a dat fostului primar o şansă pe care iniţial premierul nu a dorit să i-o ofere. Aceea de a reveni la Primăria Generală și de a-și lua revanșa în lupta cu Nicușor Dan. 

În luna februarie, Gabriela Firea își anunță intenția de a candida la primăria Capitalei. În martie, liderii PSD o testau în sondaje, dar în scurt timp au scos-o din calcule. Motivul oficial a fost că nu poate adună voturile de dreapta și că împinge alegătorii PNL către primarul în funcție, Nicușor Dan. Resemnată, a devenit coordonator al campaniei electorale pentru medicul Cîrstoiu și a primit un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European. 

Klaus Iohannis se teme că lupta pentru Capitală va declanşa un război în Coaliţia de guvernare

Aflat la Seul, în Coreea de Sud, preşedintele Klaus Iohannis se teme că lupta pentru Capitală va declanşa un război total în Coaliţia de guvernare.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Acum cert nu este un mare succes al Coaliţiei. Important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei 

Nicolae Ciucă: În acest moment, putem să vorbim despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta electoratele, atât cel liberal, cât şi cel social-democrat, pot să intre cu o altă speranţă.

Sebastian Burduja, liderul PNL Bucureşti, a aflat că va candida în Coreea de Sud, acolo unde se afla alături de şeful Statului. Liderii Coaliţiei l-au sunat la 7 dimineaţa, după ce noaptea, din cauza decalajului de fus orar, nu a răspuns la telefon. Preşedintele liberalilor chiar l-ar fi apostrofat, spunându-i că el când mergea în delegaţii cu preşedintele nu închidea o geană. 

Sebastian Burduja - președinte PNL București: Va exista o campanie fără atacuri între PSD şi PNL? Eu îmi doresc să văd o campanie fără atacuri. Să fie o campanie altfel. 

Sorin Grindeanu, PSD: Doamna Firea în momentul ăsta strânge bazinul votanţilor PSD

Reporter: Există riscul ca Gabriela Firea să împartă voturile cu CP Piedone?

Sorin Grindeanu, PSD: Există, bineînțeles! 

Nicuşor Dan crede că el şi Piedone vor porni cu prima şansă​

Cotat cu prima şansă în unele sondaje, Cristian Popescu Piedone susţine că "mazilirea doctorului Cârstoiu ar fi un blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan".

Cristian Popescu Piedone: Să vii astăzi acolo unde ai scuipat și să lingi nu știu ce mai înțeleg cetățenii. Asta este un complot în favoarea lui Nicușor Dan. Și ultimul cetățean și a dat seama că asta e un joc în care această Alianța nu are decât de pierdut

Chiar si asa, cu o luptă în 4 pentru Primaria Capitalei, Nicuşor Dan crede că el şi Cristian Popescu Piedone vor porni cu prima şansă.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Va fi o polarizare între mine şi Piedone. Aceşti doi candidați, Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea sunt din acelaşi bazin apropiaţi politic deci e posibil că ei să colaboreze. Intenția lor de vot merge către CP Piedone.

PSD si PNL vor avea liste diferite şi pentru Consiliul General. În schimb, vor sustine candidati comuni in toate cele 6 sectoare din Bucuresti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » "Nu e primul şi nici ultimul caz din politică care păţeşte astfel". PSD şi PNL au început înlocuirea afişelor cu Cîrstoiu cu imagini cu Firea şi Burduja