Alege oaia! Ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe români să mănânce mai multă carne de oaie
Petre Daea vrea ca românii să aleagă oaia. Printr-o nouă campanie, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe oameni să consume carnea.
Petre Daea vrea ca românii să aleagă oaia. Printr-o nouă campanie, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe oameni să consume carnea animalului pe care l-a declarat el însuşi "statuie vie". Astfel, celebrul dicton "nicio masă fără peşte" devine, la ideea lui Daea, nicio masă fără oaie.
Oaia este o statuie vie, este deja celebra declaraţie făcută de actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea.
Arhiprezentă în folclorul nostru şi căutată în apropierea Paştelui, bătrâna oaie românească intră într-un con de umbră în restul anului. Deşi suntem campioni la producţia de ovine, carnea mioarelor nu pare să fie pe gustul compatrioţilor. Românii mănâncă, în medie , doar 2,2 kilograme pe an.
Aşa ajung oile noastre să umple mesele străinilor. Un lucru pe care ministrul Petre Daea vrea să-l schimbe.
- Nicuşor Dan explică de ce Primăria Capitalei nu poate prelua metroul: Sunt un om serios şi responsabil, Primăria...
- Nicușor Dan, întrebat dacă SUA pedepsește România cu decizia privind Visa Waiver: "Ţine de politica internă"
- Dumitru Coarnă, liderul deputaţilor S.O.S România, şi-a dat demisia, după ce Şoşoacă "a blestemat"...
- Ciolacu cere măsuri mai dure după ce şeful Salvamont Predeal a fost atacat de urs: Îmi asum criticile ONG-urilor
- Ilie Bolojan a eliberat-o din funcţia de consilier de stat pe Sandra Pralong, numită în 2015 de Klaus Iohannis
Discuţie reporter - ministrul Agriculturii:
- Dumneavoastra mancati pastrama de oaie?
- Da, si dimineata, si la pranz, si seara, daca ar fi posibil. Eu mananc atunci cand apuc. Iata ca-mi place carnea de oaie si imi place sa spun ca o mananc
O va mânca şi mâine, la cel mai important eveniment agricol din Capitală, acolo unde Daea va lansa campania Alege Oaia.
PETRE DAEA, ministrul Agriculturii:
Maine se gateste carne de oaie si acolo vor manca toti cei care doresc, fara ca sa plateasca, fara sa li se da un bon de ordine.
Preţurile sunt deja piperate pentru buzunarul românilor: carnea de oaie porneşte de la 24 de lei pe kilogram şi poate ajunge chiar şi la 80 de lei în cazul pastramei. Şi nu se găteşte oricum. Pastrama de oaie trebuie pusa la macerat, unde sta maxim 2 saptamani.
Nu este primul program guvernamental care are în centru oaia. Acelaşi Petre Daea a început un proiect prin care lâna şi pieile ovinelor să fie valorificate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰