Antena Meniu Search
x

Alege oaia! Ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe români să mănânce mai multă carne de oaie

Petre Daea vrea ca românii să aleagă oaia. Printr-o nouă campanie, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe oameni să consume carnea.

Vezi și

Petre Daea vrea ca românii să aleagă oaia. Printr-o nouă campanie, ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe oameni să consume carnea animalului pe care l-a declarat el însuşi "statuie vie". Astfel, celebrul dicton "nicio masă fără peşte" devine, la ideea lui Daea, nicio masă fără oaie.

Oaia este o statuie vie, este deja celebra declaraţie făcută de actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Arhiprezentă în folclorul nostru şi căutată în apropierea Paştelui, bătrâna oaie românească intră într-un con de umbră în restul anului. Deşi suntem campioni la producţia de ovine, carnea mioarelor nu pare să fie pe gustul compatrioţilor. Românii mănâncă, în medie , doar 2,2 kilograme pe an.

Aşa ajung oile noastre să umple mesele străinilor. Un lucru pe care ministrul Petre Daea vrea să-l schimbe. 

Discuţie reporter - ministrul Agriculturii: 

- Dumneavoastra mancati pastrama de oaie?

- Da, si dimineata, si la pranz, si seara, daca ar fi posibil. Eu mananc atunci cand apuc. Iata ca-mi place carnea de oaie si imi place sa spun ca o mananc

O va mânca şi mâine, la cel mai important eveniment agricol din Capitală, acolo unde Daea va lansa campania Alege Oaia. 

PETRE DAEA, ministrul Agriculturii:

Maine se gateste carne de oaie si acolo vor manca toti cei care doresc, fara ca sa plateasca, fara sa li se da un bon de ordine.

Preţurile sunt deja piperate pentru buzunarul românilor: carnea de oaie porneşte de la 24 de lei pe kilogram şi poate ajunge chiar şi la 80 de lei în cazul pastramei. Şi nu se găteşte oricum.  Pastrama de oaie trebuie pusa la macerat, unde sta maxim 2 saptamani.

Nu este primul program guvernamental care are în centru oaia. Acelaşi Petre Daea a început un proiect prin care lâna şi pieile ovinelor să fie valorificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Alege oaia! Ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe români să mănânce mai multă carne de oaie