Antena Meniu Search
x

Orban: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar. Noi dorim să participăm la reconstruirea coaliţiei de centru-dreapta, cu USR

Deputatul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, la Parlament, că atât el cât şi parlamentarii care l-au urmat prin dezafilierea din grupul PNL nu vor vota o formulă de guvernare PNL-PSD, ci doar reconstruirea coaliţiei de centru-dreapta cu USR. Orban a comentat şi decizia de marţi a conducerii PNL, de a nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 13:07

Orban: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar. Noi dorim să participăm la reconstruirea coaliţiei de centru-dreapta, cu USR
Ludovic Orban - Hepta

”E absolut penibil ce s-a întâmplat aseară”, a spus fostul preşedinte PNL, adăugând că ”la ora actuală nu mai există foruri de conducere în PNL şi că singurul for de conducere este preşedintele României, care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL”. Fostul preşedinte al PNL a afirmat că ”România se află într-o criză politică şi guvernamentală de peste două luni, o criză creată în mod artificial de preşedintele Klaus Iohannis şi de Florin Cîţu, prin distrugerea PNL, suspendarea democraţiei în partid şi preluarea controlului total în forurile statutare, distrugerea coaliţiei de centru-dreapta construită după 6 decembrie, ignorarea cu bună-ştiinţă a tuturor problemelor cetăţenilor români”.

Criză politică artificială, cauzată de Iohannis şi Cîţu

”Această criză politică este perpetuată, tot artificial, tot de preşedintele Iohannis şi de Florin Cîţu”, a arătat Orban, precizând că atunci când a fost desemnat premier Nicolae Ciucă, a spus că, la fel ca şi desemnarea lui Dacian Cioloş, nu are şanse de a obţine o majoritate parlamentară.

”S-au pierdut două săptămâni, Nicolae Ciucă a fost pus într-o postură penibilă, în care în primă fază a zis că merge până la capăt, apoi a fost bătut în retragere, tot la ordin, când s-a constatat că nu există nicio şansă de refacere a majorităţii”, a arătat el. 

Pe acelaşi subiect

Ludovic Orban a anunţat că ”singura soluţie normală, decentă, de guvernare a României este refacerea coaliţiei de centru dreapta”. ”Vreau să dezmint categoric speculaţiile lansate în presă de manipulatori din echipa câştigătoate sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze, ca scuză pentru conducerea PNL şi pentru dorinţa celor mai mulţi din conducere şi a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface colaiţia de dreapta, din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL”, a spus Orban.

El a afirmat că a purtat o discuţie cu toţi colegii care s-au retras şi se vor retrage din grupul PNL, şi decizia este foarte clară. ”Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar. Noi dorim să participăm la reconstrucţia coaliţei de centru dreapta”, a spus fostul preşedinte PNL. ”Respingem categoric orice fel de speculaţie care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD, spunând că nu mai există majoritate”, a mai spus Orban.

Fostul preşedinte al PNL a arătat că, de la Congresul partidului, nu a fost sunat de niciun lider al PNL. Despre deciziile conducerii PNL, de marţi seară, Orban a spus: ”E absolut penibil ce s-a întâmplat aseară. Eu fac politică de 30 de ani. Eu nu am văzut ca un partid care vrea să guverneze să nu decidă candidatul la funcţia de prim-ministru şi să spună că Iohannis să spună cine e candidatul de prim-ministru. Păi cum să hotărască Iohannis? Preşedintele trebuie să desemneze propunerile partidelor”, a afirmat Ludovic Orban.

El a continuat: ”Acum nu suntem atât de naivi încât să nu înţelegem că la ora actuală nu mai există foruri de conducere în PNL şi că singurul for de conducere al PNL este preşedintele României, care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Orban: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar. Noi dorim să participăm la reconstruirea coaliţiei de centru-dreapta, cu USR