Antena Meniu Search
x

Numirea lui Sorin Grindeanu la şefia ANCOM, avizată pozitiv de comisiile de specialitate din Parlament

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM.

UPDATE 16:30 Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat marţi cu 15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP) de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), urmând ca plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului să dea votul final pentru numirea lui Grindeanu cel mai probabil săptămâna viitoare.

Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților au început audierile fostului premier Sorin Grindeanu de la ora 15,30, propus pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Premierul Mihai Tudose a transmis luni Parlamentului propunerea sa privind șefia acestei instituții, nominalizându-l pe Sorin Grindeanu.

"În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 și alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017", se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament.

După audiere, raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului, Legislativul urmând să voteze noul președinte al ANCOM.

De asemenea, cele două comisii vor lua act de demisia lui Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM. Acesta și-a înaintat pe 20 octombrie demisia din funcție după ce fusese numit de Parlament ca președinte al ANCOM pe data de 11 mai. El a fost acuzat de membrii celor două comisii la audierile din 27 septembrie și 17 octombrie de reorganizare "abuzivă" a instituției.

Sursa: Agerpres, News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Numirea lui Sorin Grindeanu la şefia ANCOM, avizată pozitiv de comisiile de specialitate din Parlament