Antena Meniu Search
x

Democrat liberalii isi aleg astazi noul lider, la Conventia PDL

Zi istorica pentru PDL. Democrat liberalii isi aleg noul lider. Cel care va conduce mai departe destinul partidului va fi decis de cei 5.000 de membri, adunati la aceasta ora la Romexpo.

Vezi și

Dupa reactia salii, reporterul Observator Andreea Dumitrache este de parere ca exista doi candidati care au sanse reale in aceasta cursa: actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga, si fostul ministru al turismului, Elena Udrea.

In cursa a intrat si Monica Macovei, dar sala nu a aplaudat-o atat de tare si nu are la fel de multi sustinatori precum cei doi principali competitori. Cu toate acestea, ea ramane "in joc".

Pana acum, au urcat pe scena si au vorbit toti cei trei candidati, iar in curand va incepe si votul. Va fi o zi grea, deoarece 5.000 de delegati trebuie sa voteze si sa-si aleaga viitorul presedinte.

La conventie a fost prezent si seful statului, Traian Basescu. Daca pana acum, acesta a spus transant ca o sustine pe Elena Udresa la sefia partidului, astazi nu a fost la fel de clar in timpul discursului sau. A lasat totusi sa se inteleaga ca Elena Udrea ar fi cea mai potrivita pentru a prelua fraiele PDL si l-a criticat pe Vasile Blaga pentru faptul ca partidul a obtinut un scor slab la alegerile parlamentare.

Exista si posibilitatea de a exista si un al doilea tur de scrutin, asa ca, probabil, abia spre sfarsitul zilei se va afla care va fi noul lider al Partidului Democrat Liberal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Democrat liberalii isi aleg astazi noul lider, la Conventia PDL