Antena Meniu Search
x

Ponta, despre criza refugiaților și poziția Ungariei: Nu are nicio legătură cu ideea de Europa

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că statele membre ale Europei trebuie să fie solidare în problema refugiaților, lucru care din păcate, nu se întâmplă în cazul Ungariei.

la 16.09.2015, 13:03

 Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că statele membre ale Europei trebuie să fie solidare în problema refugiaților, lucru care din păcate, nu se întâmplă în cazul Ungariei.

"România este o țară ce a dorit să fie membru al Uniunii Europene pentru a respecta valorile europene. Problema refugiaților este o problemă a Europei și trebuie să o rezolvăm împreună. Din păcate, comportamentul oficialilor maghiari nu are nicio legătură cu ideea de Europa. Ziduri, câini, polițiști, arme — asta arată ca în anii '30 în Europa. E un lucru pe care îl spun cam toți liderii europeni și, dacă se supără sau nu se supără oficialii maghiari, mă interesează destul de puțin. Mă alătur tuturor liderilor europeni care sancționează o atitudine rușinoasă pentru Europa din partea autorităților și politicienilor dintr-o țară membră a UE și anume Ungaria și voi face acest lucru de câte ori va fi cazul", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că "ar fi o idee rea" ridicarea de către Ungaria a unui gard la granița cu România.

"Realitatea este una singură și anume garduri, câini, arme și? Am rezolvat problema refugiaților? Nu am rezolvat-o. Ideea că pui un gard și arunci problema în Serbia, în România, în Croația, în Austria nu are nicio legătură cu ideea de solidaritate și de bună vecinătate. Așa putem și noi să aruncăm problemele la unguri. Și ce am rezolvat?", a spus premierul.

Sursa: AGERPRES

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ponta, despre criza refugiaților și poziția Ungariei: Nu are nicio legătură cu ideea de Europa