Antena Meniu Search
x

Video Supă cu viermi la Academia de Poliţie. Reacţia instituţiei după ce zeci de studenţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Scandalul de la Academia de Poliţie este din ce în ce mai mare. Studenţii primesc viermi în mâncare și carne stricată. 63 de tineri au ajuns la spital în ultimele zile cu enterocolită şi toxiinfecţie alimentară. Sindicaliştii reclamă condiţiile şi spun că sunt mai proaste decât cele în care trăiesc deţinuţii în închisori. Întâmplător sau nu, ministrul de Interne Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei cu doar câteva zile înainte ca primele informaţii să devină publice. 

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 12:07

Vezi și

După ce zeci de studenţi ai Academiei Alexandru Ioan Cuza au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, trei zile la rând, aseară a apărut şi o primă reacţie a instituţiei.

Ce spun reprezentanţii Academiei de Poliţie

Reacţia Academiei de Poliţie: La nivelul Academiei de Poliţie se efectuează verificări (...) privind respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor.

Mai mult, reprezentanţii academiei spun că luat probe din alimente, dar şi că personalul care este angajat la cantină a fost testat suplimentar, faţă de testările periodice. 

Pe acelaşi subiect

S-a dispus prelevarea de probe atât din alimente cât şi din spaţiile de servire a mesei efectuându-se analiza acestora; întregul personal de deservire din blocul alimentar implicat în activitatea de hrănire a studenţilor din data de 14.11.2023, a fost testat, suplimentar față de testările periodice prevăzute de lege, de Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

S-a instituit permanenţa serviciului medical în instituţie pentru atenta supraveghere a studenţilor., mai spun oficialii. 

Supă cu viermi şi carne alterată

Meniul viitorilor poliţişti arată jalnic. Supă cu larve de viermi şi carne alterată cu miros înțepător. Şi nu e de mirare că zeci de tineri au ajuns la spital, iar ambulanţele au făcut cărare la instituţie in ultimele zile. Diagnostic: toxiinfecţie alimentară sau enterocolită.

Student: Iniţial a venit pentru o colegă care a leşinat pe platou. Acela a fost primul caz mai grav şi după şi-au dat seama că e o problemă cu mai mulţi studenţi.

Ana Grigore, reporter Observator: Studenţii au început să se simtă rău la câteva ore după masa de prânz. 57 dintre ei au ajuns aici, la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş cu vărsături şi dureri abdominale.

Zeci de studenţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Cosmin Andreica, lider sindicat EUROPOL: În prima, a doua, a treia zi, chiar si aseară au fost ambulanţele la Academia de Poliţie pentru că în continuare studenţii acuză stări de greaţă, vomă, dureri abdominale.

Andrei Marinescu, medic primar Matei Balş: Ulterior, practic în ziua de ieri, au mai fost câţiva. Din fericire, nu a fost nicio formă severă. Au avut forme uşoare şi forme medii. Motiv pentru care au fost câţiva care au avut nevoie de perfuzii, de reechilibrare şi au plecat cu reţetă acasă. 

Problema persistă de ani de zile

Situaţia a fost reclamată inca mierucri de părinţii elevilor care ne au scris pe adresa Fii Observator. Mai mult, oamenii spun ca mâncarea e aşa de luni, chiar ani de zile.

Părinte student: Mi-a spus că nu este prima oară când servesc la masa de prânz sau cină mâncare derizorie. A mai avut probleme cu stomacul, indigestia şi aşa mai departe. 

Studenţii, în schimb, nu au de ales. Conducerea le-a interzis să vină cu mâncare din exterior, susţin părinţii. 

Părinte student: Nu le dă voie să comande pentru că au spus în felul următor: ,"Dacă voi vă îmbolnăviţi de la firma care livrează mâncarea?". I-am lăsat pachet, au spus că nu au voie cu mâncare că se alterează şi o să aibă probleme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Supă cu viermi la Academia de Poliţie. Reacţia instituţiei după ce zeci de studenţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară