Antena Meniu Search
x

Președintele CJ Arad, prins în flagrant de DNA cu 10.000 euro mită

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită

Potrivit surselor citate, procurorii DNA — Structura Teritorială Timișoara efectuează percheziții la domiciliul șefului CJ Arad, dar și la Consiliul Județean.

Sursele susțin că acesta este acuzat de trafic de influență pentru acordarea preferențială a unor contracte. Aceleași surse spun că este vorba despre un contract de achiziții publice pentru Spitalul Județean Arad.

Șeful CJ și-ar fi exercitat influența în cadrul procedurii organizate pentru atribuirea în 2014 a contractului privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad" pentru câștigarea de către o asociere în participațiune a două firme, fapt care s-ar fi și realizat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora, au arătat sursele.

Valoarea contractului ar fi fost estimată la peste 1.600.000 euro.

Aceleași surse au menționat că, în 22 iulie, Nicolae Ioțcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar și suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare. Conform surselor, el ar mai fi urmat să primească, în august, încă 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Sursele au mai precizat că la momentul flagrantului șeful CJ Arad ar fi încercat să scape de banii primiți drept mită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Președintele CJ Arad, prins în flagrant de DNA cu 10.000 euro mită