Antena Meniu Search
x

Prejudiciu record! Şeful ANI, dus în arestul Capitalei

Șeful ANI, Horia Georgescu, a fost reținut de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro

Vezi și

Șeful ANI, Horia Georgescu, a fost reținut de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro

Şeful ANI, Horia Georgescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie. El e acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, care ar fi fost comis pe vremea când era secretar general al ANI şi făcea parte din Comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP. Prejudiciul din dosar se ridică la 75 de milioane de euro, se arată în comunicatul DNA.

În urma audierilor de luni, procurorii au decis să emită o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Horia Georgescu, el urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Horia Georgescu a fost scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Întrebat dacă a luat bani pentru retrocedarea unor imobile la un preţ supraevaluat, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) a răspuns: "Niciodată".

Cristian Ene, avocatul lui Horia Georgescu, a declarat la ieşirea din sediul DNA că şeful ANI se consideră nevinovat.

"Clientului meu i s-au adus la cunoştinţă cele două calităţi, cea de suspect, după care cea de inculpat, şi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru trei fapte de abuz în serviciu. De asemenea, s-a stabilit şi un prejudiciu care, din punctul nostru de vedere, nu este cel real", a declarat Ene, după reţinerea clientului său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Prejudiciu record! Şeful ANI, dus în arestul Capitalei