Antena Meniu Search
x

Premieră în politica românească! O franţuzoaică, soţie de premier. Cine este Valerie Cioloş-Villemin

Puţini ştiu că soţia lui Dacian Cioloş este franţuzoaica Valerie Cioloş-Villemin, despre care sunt voci care susţin că aceasta este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier

Puţini ştiu că soţia lui Dacian Cioloş este franţuzoaica Valerie Cioloş-Villemin, despre care sunt voci care susţin că aceasta este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat marți, 10 noiembrie, pe Dacian Cioloș (46 de ani) prim-ministru. Fostul comisar european pentru Agricultură este însurat cu o franțuzoaică pe care a cunoscut-o în timp ce își desăvârșea studiile în Franța.

Soţia lui Dacian Cioloş se numeşte Valerie Villemin (42 de ani) și a fost colegă cu premierul desemnat al României timp de un an în Franța. Dacian Cioloș a povestit cum s-au cunoscut imediat după ce a fost desemnat ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu, în 2007.

”Pe soția mea, Valerie, am cunoscut-o în Franța, la școală. Am fost colegi un an. Valerie fusese înainte în România, cunoștea țara și ne-a fost foarte ușor să comunicăm. Treptat, relația noastră s-a schimbat, a devenit una puternică și, în 2000, ne-am căsătorit. Am venit în țară. Am tot fost pe drumuri între România, Franța, Bruxelles, și așa a trecut timpul”, spunea la vremea respectivă Dacian Cioloș.

Tot atunci, Dacian Cioloș vorbea și despre planurile de mărire a familiei. ”Ne dorim copii, însă, până acum, am fost numai pe drumuri, fiecare în direcții diferite”, a spus actualul prim-ministru desemnat.

Într-un interviu pentru Adevărul din 2011, bunicul de 90 de ani al lui Dacian Cioloș recunoștea cu umor că a învățat-o pe Valerie să pună ceapă. „Am învăţat-o şi pe franţuzoaică să pună ceapă. La noi a mers lucrul întotdeauna”, a declarat acesta.

Conform profilului de Linkedin, Valerie Cioloș-Villemin este în acest moment consultant independent.

De profesie inginer agronom, Dacian Cioloş se bucură de imaginea unui tehnocrat de succes după ce în perioada 2010-2014 a fost comisar european pe Agricultură şi Dezvoltare Durabilă în cadrul cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonând reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 - 2020.

În vara lui 2014, Cioloş a fost în cărţi pentru primirea unui nou mandat de comisar european, însă Guvernul condus de Victor Ponta a optat pentru un social-demorat, Corina Creţu, nume ţinut ascuns la aceea vreme de premier. Munca lui Dacian Cioloş a fost apreciată de decidenţii europeni, ceea ce a dus la numirea acestuia la 1 iulie 2015 în postul de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Dacian Cioloş a urmat cursurile Facultăţii de Horticultura din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, obţinând diploma de inginer horticultor în 1994. Şi-a continuat studiile în Franţa unde a făcut un master la École Naţionale Supérieure Agronomique şi Université Montpellier I, pentru ca apoi să obţină şi un doctorat a Institutul Naţional de Cercetări Agronomice din cadrul École Naţionale Supérieure Agronomique Montpellier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri politice » Premieră în politica românească! O franţuzoaică, soţie de premier. Cine este Valerie Cioloş-Villemin