Antena Meniu Search
x

Video Premierul Florin Cîţu, interimar la Sănătate: "După refuzul domnului Barna am înaintat preşedintelui o altă propunere, în persoana mea"

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care premierul Florin Cîțu preia interimatul la ministerul Sănătății.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.04.2021, 20:15

Premierul Cîţu a preluat conducerea ministerului Sănătăţii, ca interimar - Profi Media

Florin Cîţu, interimar la Sănătate

Premierul Florin Cîțu preia, de miercuri, interimatul la Ministerul Sănătății, după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat funcția, iar Vlad Voiculescu a fost demis din funcţie.

"Odată cu propunerea de revocare din funcţie a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministrul al Sănătăţii. Având în vedere refuzul, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de domnul preşedinte. Astfel, voi asigura conducerea ministerului Sănătăţii, până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministrul care să preia aceste atribuţii. În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online, una cu toţi directorii de DSP şi cu toţi directorii spitalelor Covid. În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1600 de paturi pentru ATI şi în acelaşi timp să gestionăm acestă perioadă dificilă. Tot mâine, vom avea şedinţă de Guvern adică sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii care trebuiesc adoptate, o parte dintre ele vin de la ministerul Sănătăţii, acte care nu suportă amânare", a declarat premierul Cîţu.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, după demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

USR PLUS şi-a retra susţinerea pentru premierul Cîţu

Dan Barna: "Cerem o întâlnire de urgenţă astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral. Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România"

Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Chiar premierul României a cerut revocarea lui. Şi Andreea Moldovan şi-a pierdut funcţia de secretar de stat. Picătura care a umplut paharul a fost ordinul care a schimbat regulile pe baza cărora localităţile intră în carantină. Noul ordin a fost publicat, aseară, în Monitorul Oficial, fără ştirea premierului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Premierul Florin Cîţu, interimar la Sănătate: "După refuzul domnului Barna am înaintat preşedintelui o altă propunere, în persoana mea"