Antena Meniu Search
x

Premierul rebelilor, ales președinte în Republică Populară Doneţk

Alegeri prezidenţiale s-au organizat şi în proaspăta Republică Populară Doneţk. Premierul republicii a obţinut o victorie covârşitoare şi va ocupa fără probleme scaunul prezidenţial.

Vezi și

Alegeri prezidenţiale s-au organizat şi în proaspăta Republică Populară Doneţk. Premierul republicii a obţinut o victorie covârşitoare şi va ocupa fără probleme scaunul prezidenţial. 

Actualul premier al autoproclamatei Republici Populare Doneţk a câştigat peste 70 la sută dintre voturile alegătorilor.

SINCRON TITRAT de pe UKRAINE-CRISIS-REBELELECTION-PRELIM-RESULT, ROMAN LYAGIN, preşedintele Comisiei Electorale, TC 00,28.00,45 dă mâna cu câştigătorul alegerilor

Putem spune cu certitudine că liderul cursei pentru şefia Republicii este Alexander Vladimirovich Zakharchenko. Şi vreau să îl felicit pentru asta!

În prima declaraţie făcută după anunţarea rezultatelor oficiale, noul şef al republicii conduse de rebeli proruşi a denunţat jocul dublu făcut de oficialii de la Kiev, care nu ar dori pacea în regiune. Zakharchenko a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru a o obţine.

SINCRON TITRAT de pe UKRAINE-EAST-REGION-ELECTIONS-CONCLUSION, ALEKSANDR ZAKHARCHENKO, câştigătorul alegerilor, TC 01,19.01,29

Este păcat că încă nu am putut să înţelegem politica promovată de Kiev. Suntem de mult timp pregătiţi pentru dialogul cu Kievul. Aşteptăm un răspuns raţional de la ei.

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au catalogat drept nelegitime alegerile prezidenţiale din estul Ucrainei, iar Germania, Franţa şi Ucraina au făcut un apel către Moscova să nu recunoască scrutinul rebelilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Premierul rebelilor, ales președinte în Republică Populară Doneţk