Antena Meniu Search
x

Șase primari din nord-estul țării au format Asociația "Moldova se dezvoltă"

Şapte primari din nord-estul ţării şi-au propus să scoată regiunea Moldova din sărăcie! Edilii s-au asociat ca să dezvolte proiecte de investiţii comune. Pe lista de priorităţi sunt cele două autostrăzi, cea de la Iaşi la Târgu Mureş şi cea care leagă nordul de sudul ţării.

Vezi și

Şapte primari din nord-estul ţării şi-au propus să scoată regiunea Moldova din sărăcie! Edilii s-au asociat ca să dezvolte proiecte de investiţii comune. Pe lista de priorităţi sunt cele două autostrăzi, cea de la Iaşi la Târgu Mureş şi cea care leagă nordul de sudul ţării. Demersul vine după ce primarii din Cluj, Oradea, Arad şi Timişoara au semnat o iniţiativă similară, denumită Alianţa Vestului.

Pe principiul "unde-s mulţi, puterea creşte" primarii din Suceava, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Roman au înfiinţat Alianţa Nord-Estului.

Scopul asociației "Moldova se dezvoltă" este să atragă bani europeni, dar şi de la Guvern, pentru programe care ar putea scăpa zona de Nord a ţării de sărăcie. Totuși, interesul principal al primarilor moldoveni este dezvoltarea infrastructurii.

Cei şapte primari spun că gestul lor nu este unul de nesupunere în faţa autorităţii de la Bucureşti.

Frăţia celor şapte edili moldoveni vine după ce la începutul lunii, primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat Alianţa Vestului. Scopul declarat a fost şi atunci de atragere a banilor europeni direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Șase primari din nord-estul țării au format Asociația "Moldova se dezvoltă"